Vrijwilligersvacature van de week

Het KinderWijkTeam zoekt begeleiders!

Word jij begeleider van het Kinderwijkteam? Het KinderWijkTeam is een educatief project rondom het thema natuur, milieu en zwerfafval voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. De kinderen komen wekelijks bij elkaar in het wijkcentrum, de school of het MFC in hun wijk om samen de handen uit de mouwen te steken voor een schone leefomgeving. Gewapend met knijpers en vuilniszakken trekken ze de wijk in om zwerfvuil op te ruimen.

Na 10 weken gaan we met zijn allen op beloningsuitje naar Burgers’ Zoo, Het Openluchtmuseum of Het Watermuseum. Lijkt het je leuk om een van deze teams te begeleiden? Heb je affiniteit met de doelgroep kinderen en het thema milieueducatie? Dan verwelkomen wij je graag in ons diverse team, bestaande uit vrijwilligers, stagiaires en medewerkers! Je begeleidt iedere week een vaste groep van 10 kinderen, vanaf een centrale locatie in hun wijk. Samen loop je een uur door de wijk en combineer je milieueducatie met het verzamelen van afval. Met je KinderWijkTeam werk je toe naar het beloningsuitje aan het eind van deze 10 weken. Deze dag draait speciaal om de kinderen en daar maken we samen graag een groot feest van. Heb je niet de tijd om wekelijks mee te lopen, maar zou je wel graag eens in de zoveel tijd willen helpen, dan kan dit ook door als begeleider mee te gaan met het uitje! Deze zijn 3 keer per jaar.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? Affiniteit met de doelgroep kinderen en milieu educatie

Je werkt met kinderen uit de krachtwijken van Arnhem. Voor hen zijn deze activiteiten een leuke wekelijkse dagbesteding. Het uitje is iets waar ze hard naartoe werken en is de hele dag een groot feest. Het enthousiasme en dankbaarheid is fantastisch om te zien bij de kinderen. Daarnaast maak je deel uit van een toegewijd team dat werkt vanuit het hart. En zet je je in voor een schonere wereld.

Word jij één van onze nieuwe begeleiders? Neem contact op met Mike Hoose, (06) 44449851 of via info@hetkinderwijkteam.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden