Monument voor het Onbekende Kind met op de achtergrond het witte vlaggenproject 'Overgave van Dick Doorduin
Monument voor het Onbekende Kind met op de achtergrond het witte vlaggenproject 'Overgave van Dick Doorduin (Foto: Dick Doorduin)

Roses for Children eert (onbekende) kind in het Posttheater

Na enkele uiterst hectische maanden was het eindelijk zover: de viering van het vijftienjarig bestaan van het Monument voor het Onbekende Kind afgelopen zondag in het gezellige, intieme Posttheater in Arnhem.

Als initiatiefnemers zijn we nog niet helemaal bijgekomen van de intensieve tijd die aan dit 3e lustrum vooraf ging. Maar het resultaat maakt dit alles dubbel en dwars de moeite waard. De locatie was deze keer niet terrein Delhuyzen. De conditie van de heide liet helaas niet toe dat er een tent zou worden geplaatst. Daarom niet op de hei deze keer. Toch was daar op terrein Delhuyzen bij het Monument voor het Onbekende Kind duidelijk merkbaar dat er iets bijzonders aan de hand was. Naast de vlaggen van de landen waaruit een steen in het monument is opgenomen, kreeg het ‘witte vlaggenproject ‘Overgave’ van fotograaf-kunstenaar Dick Doorduin een plekje bij het monument. De sfeer bij het monument is altijd al vredig , maar de witte vlaggen versterken die fijne sfeer nog. De vlaggen staan daar nog tot en met zondag 22 september en het is beslist een goed idee om een kijkje te gaan nemen , voordat de vlaggen weer verwijderd worden.

Roses for Children heeft er samen met het Posttheater alles aan gedaan om er een geslaagde middag van te maken. En dat is gelukt!

Na de ontvangst met koffie en tompouce klinken de eerste muzikale klanken. De voor deze gelegenheid uit Parijs overgekomen Frederik Steenbrink vertelt met vleugel en woorden met intensiteit en toewijding, het verhaal over de ‘Kring van Stenen’
Voorzitter van Roses for Children Rob Frank volgt met een zeer persoonlijk welkom waarin hij zich kwetsbaar laat zien.
Ook Edith Leerkes, virtuoos op de gitaar als immer, draagt samen met Herman van Veen een steentje bij met o.a. een door Herman speciaal voor vandaag geschreven prachtige nieuwe tekst.
Dagvoorzitter Bob Roelofs gaat verschillende vraaggesprekken aan en roept indrukwekkende woorden zonder franje op over kinderen en hun toekomst bij loco- burgemeester van Arnhem Cathelijne Bouwkamp, burgemeester van Rozendaal Esther Weststeijn, Kinderombudsman Margrite Kalverboer en Saskia Klomps van Lot’s Foundation.

Marinus van den berg declameert een nieuw gedicht ‘Witte vlaggen’, wat hij die ochtend bij het Monument voor het Onbekende Kind had geschreven. Dit laat hij volgen door zijn zo passende gedicht ‘Monument’.
Nina van Oort verrast met de voorvertoning van haar documentaire Trammelant, waarin kinderen vertellen hoe zij met moeilijke situaties omgaan.

Vervolgens luisteren we naar Roos Blufpand ze zingt warm en vol emotie twee prachtige zelfgeschreven liedjes. Hierna danst Dansgroep Stream uit Malden met veel inlevingsvermogen en overgave ‘Pearls of life’ , een choreografie van dansmaker Janne van Lanen en het enthousiaste Wereldvrouwenkoor uit Arnhem sluit af met prachtige liedjes en zorgde daarnaast voor een spetterende slot.
Een indrukwekkende middag met een lach en vol ontroering en steeds het kind centraal .

Het bestuur van Roses for Children kijkt zeer tevreden terug en realiseert zich terdege dat het ‘samen-doen’ bij het organiseren van zo’ n middag een toverwoord is.

Dank aan iedereen die een steentje heeft bij gedragen in welke vorm dan ook en aan de gasten voor hun aanwezigheid.

Dank ook aan de zeer betrokken ‘ Roosvrijwilligers’, die ik hier graag wil noemen: Lily Harting, Yvonne Pauwels en hun partners.

Het was werkelijk een ROOSachtige middag !

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden