Pleyade en Vitesse starten ‘Vitesse Football Memories’

Pleyade, Vitesse Betrokken en Supportersvereniging Vitesse hebben de handen ineengeslagen voor een bijzonder project. In 'Vitesse Football Memories' worden bewoners van Pleyade in vijf sessies meegenomen in de geschiedenis van de club. Op dinsdag 17 september vond de eerste bijeenkomst plaats. "Ik vond het helemaal geweldig, want ik ben een groot fan", aldus één van de deelnemers.

Aan de hand van 'Football Memories' kaarten en diverse attributen (o.a. een maquette van het oude Vitesse-stadion Monnikenhuize) wordt onder leiding van Martin Esveld en vijf Vitesse-gidsen het gesprek aangegaan met twaalf ouderen. Jeugdspelers van Vitesse die stage lopen bij Vitesse Betrokken helpen mee bij de bijeenkomsten. Er is veel persoonlijke aandacht voor de deelnemers. Onder andere clubicoon Edward Sturing en algemeen directeur Pascal van Wijk komen om verhalen te vertellen over de geschiedenis van de club. Door het project zijn de deelnemers even in een andere omgeving en herleven ze mooie herinneringen van vroeger.

Enthousiaste deelnemers

De eerste bijeenkomst van Football Memories vond plaats in het supportershome Monnikenhuize van Vitesse, gelegen naast GelreDome. Een locatie die voetbal ademt en waar bij alle thuiswedstrijden Vitesse-supporters bij elkaar komen. Een ideale plek dus om mooie Vitesse-verhalen op te halen. Meneer Ten Seldam (89) had een fantastische middag: "Toen ik veertien was ging ik voor het eerst samen met een vriend naar Vitesse. Fantastisch! Dat doe ik nu al 75 jaar. Aankomende zaterdag zit ik weer in de Pleyade-loge om de wedstrijd te kijken. De spelers uit mijn tienerjaren zijn er natuurlijk niet meer, maar Edward Sturing ken ik ook nog wel!"

Trots

Teamhoofd Wilma van de Pavert was nauw betrokken bij het project: "Pleyade is al een aantal jaar partner van Vitesse Betrokken. We bieden onder andere cliënten en bewoners de mogelijkheid om wedstrijden vanuit onze eigen loge bij te wonen. Football Memories is daar een mooie aanvulling op: de deelnemers zien genieten, dat is waar we het voor doen!" Ook Vitesse is erg trots op het feit dat het dit project samen met haar partners kan aanbieden aan Vitesse-supporters. In eerste instantie wordt gestart met een groep van twaalf bewoners. De groep neemt deel aan vijf unieke sessies, die de deelnemers mee neemt door de historie en bijzondere momenten en spelers van de club. De intentie is om het programma na de eerste groep aan meerdere groepen aan te bieden.

Oorsprong in Groot-Brittannië

Football Memories is een programma dat is ontstaan in Groot-Brittannië. De resultaten van het programma zijn erg positief. Daar hebben meerdere clubs in samenwerking met zorgorganisaties projecten gestart. Door middel van voetbal werd er bij mensen met dementie geprobeerd om herinneringen van vroeger terug te halen. In Groot-Brittannië werkt de aanpak in veel gevallen erg goed.

Noot voor de pers (niet voor publicatie): Voor meer informatie en voor het opvragen van een afbeelding in hoge resolutie kunt u contact opnemen met Jonne Steenhuis of Tessa van Lienden, telefonisch via: 026 751 6341 of per e-mail: communicatie@pleyade.nl.

Indien u persberichten over Pleyade op een ander adres wenst te ontvangen of niet meer wenst te ontvangen, dan kunt u dat via een reply op deze mail aangeven.

Over Pleyade

Pleyade biedt liefdevolle zorg en ondersteuning aan ouderen. Via Pleyade Thuiszorg bieden we deze aan ouderen die zelfstandig thuis wonen. Bij Pleyade Revalidatie kunnen ouderen terecht voor tijdelijke revalidatiezorg. En als zelfstandig wonen niet meer lukt, bieden we een nieuw thuis in een van onze elf locaties voor wonen en zorg in Arnhem, Elst en de Liemers. Een veilige en vertrouwde omgeving met zorg en begeleiding dichtbij. Ouderen en hun naasten kunnen dus altijd bij ons terecht. Uiteraard met een concrete hulp-, zorg- of ondersteuningsbehoefte, maar ook met vragen over de gevolgen van het ouder worden.

Uitgebreide informatie is te vinden op www.pleyade.nl.

Over Vitesse Betrokken
Vitesse Betrokken is de maatschappelijke afdeling van Vitesse. Dagelijks zijn zij actief in de regio Groot Arnhem om individuen, groepen en wijken te ondersteunen in het verbeteren van hun leefsituatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden