Stadspark Coehoornpark in Arnhem voorzien van een Accoya® houten poort

Met de crowdfundingsactie 'Hier stond ooit een kerk' is er eind 2018 geld ingezameld om met de oorspronkelijke glas-in-lood ramen uit de kleine Eusebiuskerk (dit is de kerk die in het verleden op deze plaatst stond) onder andere een mooie entree van gesponsord duurzaam Accoya hout te maken
voor het Coehoornpark in Arnhem.

Tijdens de maand van de voorstellingen 'Evacué' door Toneelgroep Oostpool en Introdans die van 18 t/m 22 september 2019 in het Coehoornpark plaatsvinden, wordt de houtconstructie van de entree tijdelijk gebruikt voor een foto-expositie rondom deze voorstelling, in het kader van 75 jaar
Operation Market Garden. Daarna worden de oorspronkelijke glas-in-loodramen met ledverlichting in de nieuwe houten entree geplaatst, samen met de parkletters die door jongeren van Walhallab Arnhem zijn gemaakt.

Met het burgerinitiatief 'Hier stond ooit een kerk' gaat een lang gekoesterde wens om de oude glasin-loodramen van de in 1990 gesloopte Kleine Eusebiuskerk weer terug te brengen naar de oorspronkelijke plek in het Coehoornpark in vervulling, en wordt het verleden van de locatie zichtbaar. "Zo'n crowfundingcampagne gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar het is fantastisch te ervaren als mensen een initiatief echt verder willen helpen!" aldus de verheugde initiatiefnemer en parkregisseur Willem Jakobs van Studio Stadsgras. Zo is het duurzame Accoya® hout bijvoorbeeld gesponsord door het Arnhemse bedrijf Accsys en hebben meer bedrijven en particulieren een stukje raam voor hun rekening genomen.

Laura Keily, Head of Marketing, Accsys;"Het was een geweldige kans om deel te nemen aan een lokaal project zoals dit initiatief. Omdat Accoya® in Arnhem wordt geproduceerd, was het niet meer dan normaal dat een lokaal, duurzaam, stabiel hout dat niet rot voor de poort is gebruikt. Vervaardigd en geëxporteerd vanuit Arnhem gaat het hout de hele wereld over voor de meest uitdagende projecten, maar het hebben van projecten in onze thuisbasis is natuurlijk geweldig, zo kan de lokale bevolking ook projecten bezoeken die met een echt Arnhems product zijn gemaakt."

De nieuwe welkomstpoort met de glas in lood ramen wordt in het najaar onthuld. Een mooie opsteker voor de creatieve wijk Coehoorn in Arnhem!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden