Foto: IVO HUTTEN

Benoeming directeur Omgevingsdienst Regio Arnhem

Het Dagelijks Bestuur van Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) heeft unaniem gekozen voor Ruben Vlaander (38) en benoemt hem met ingang van 1 oktober 2019 tot directeur. Vlaander volgt Cora Smelik op die in de zomer van 2019 geïnstalleerd is als gedeputeerde in de provincie Flevoland.

Ruben Vlaander: "Ik ben ongelooflijk blij met deze benoeming. Daar spreekt vertrouwen uit en dat is belangrijk voor mij. De afgelopen maanden heb ik als waarnemend directeur mogen ervaren dat het een mooie functie is, met een goede club gedreven en deskundige mensen. Daar ben ik trots op. Ik
heb er zin in." Vlaander werkt sinds 2016 voor Omgevingsdienst Regio Arnhem. Eerst als afdelingshoofd vergunningen bouw en milieu en vanaf 1 oktober 2019 dus als directeur.

Zijn loopbaan begon in 2006 als beleidsadviseur op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Voor de overstap naar ODRA werkte hij van 2009 tot 2016 op het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&W). Daar was hij een van de naaste adviseurs van de minister. Ruben Vlaander studeerde bestuurskunde in Rotterdam. Zijn afstudeeronderzoek ging over 'Effectiviteit van crisisbeheersing'. "Ik ben een doel- en actiegericht mens en houd van aanpakken. Maar ik heb ook een goede antenne voor wat er in de omgeving speelt en wat de opdrachtgevers van ons verwachten. De mensen die bij ODRA werken, zijn deskundig en gemotiveerd en dat helpt in de waardering van onze opdrachtgevers. Onze mensen weten waar ze voor aan de lat staan: een veiligeen gezonde leefomgeving voor inwoners van Gelderland. En dat is in het veld soms best spannend. Vergunningverleners en vergunninghouders willen niet altijd hetzelfde."

Veilige en gezonde leefomgeving
Omgevingsdienst Regio Arnhem verleent vergunningen, ziet toe op naleving en treedt op als vergunninghouders zich niet aan de voorwaarden houden. ODRA doet deze taken in opdracht van 10 gemeenten en de provincie Gelderland. "Een veilige en gezonde leefomgeving is enorm belangrijk. Mensen kunnen daarover wakker liggen. Daar ligt voor ons als uitvoeringsorganisatie dan ook een belangrijke taak. Dat zijn onze medewerkers zich elke dag bewust. Dat begint bij duidelijke regels, heldere wetgeving, adequate vergunningen, openheid en transparantie. Dan kunnen wij ons werk goed doen. Vertrouwen is een sleutelwoord in ons werk."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden