rondleiding Spijkerkwartier
rondleiding Spijkerkwartier (Foto: n.wolvenne)

Zonovergoten Open Monumentendag in Arnhem

De Open Monumentendagen (14 en 15 september) in Arnhem zijn succesvol verlopen. Zo’n 7000 bezoekers uit binnen- en buitenland wisten de opengestelde monumenten en activiteiten in de stad te vinden.

Het Arnhemse OMD-programma, met het landelijke thema "plekken van plezier", heeft zelfs de landelijke pers gehaald (NRC & Telegraaf). Die eerste besteedde aandacht aan het roemruchte verleden van het Spijkerkwartier. Tijdens Open Monumentendag genoot de rondleiding door de voormalige ‘hoerenbuurt’ dan ook overweldigende belangstelling.

Deze rondleiding door Gilde Stadswandelingen wordt op 22 september a.s. om die reden herhaald. Bij andere monumenten in de stad was het ook druk, voor de Eusebiuskerk stond een lange rij; de rondleidingen door het Huis der Provincie zaten vol en het pontje naar de Stadsblokken vaarde af en aan met bezoekers.Bijzonder dit jaar waren de kroegentocht langs de monumentale cafés in het centrum van de stad, de vele bands, koren en ander entertainment op verschillende locaties zoals op station Arnhem Centraal.

Andere toppers waren het Bio Vakantieoord, de Kunstwerkplaats met een beeldententoonstelling en Sport en Conferentiecentrum Papendal. Voorzitter van het organiserend comité, Margot Leerink vertelt: "we zijn heel erg verheugd met deze belangstelling. Arnhem meer te bieden dan veel mensen denken, en het is prachtig dat onze boodschap het publiek ook weet te bereiken."


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden