Volverkoor zoekt bassen

Volver, koor voor Zuid-Amerikaanse muziek, zoekt bassen voor haar kerstprogramma. Volver bestaat uit 50 mannen en vrouwen van alle leeftijden. O.l.v. dirigent-gitarist Gerard Schoren zingt het swingende dansnummers, dramatische en romantische liefdesliederen uit heel Latijns-Amerika.

Hits van o.a.Mercedes Sosa en Buena Vista Social Club. Met begeleiding van fluitist Rob Weterings en musici uit het koor en bij concerten met professionele muzikanten.

Met optredens op bijzondere locaties in de regio. Repetities afwisselend in Arnhem (Craneveer, Viottastraat) en Beekbergen op woensdag van 20.00 - 22.00 uur.

Volver begint op 18 september met een kerstprogramma (optredens op 15 december in Wilp en op 22 december in Arnhem). Hiervoor zijn 'open repetities' in Arnhem op 25 september en op 2 oktober in Beekbergen.
Contact: info@volverkoor.nl, tel. 06 - 132 934 84 en via www.volverkoor.nl.
Meer info over het concert op 15 december:

Dorpskerk Wilp

NAVIDADAU: KERST IN ZUID-AMERIKA
Het koor VOLVER, o.l.v. Gerard Schoren, bezingt vol warmte, vaak vuur, maar ook sereen, een Latijns-Amerikaanse Kerst met voornamelijk Spaanstalige liederen uit alle hoeken van het ‘Latino-continent’. De bezongen boodschap is in dat werelddeel dezelfde als hier, maar hoe anders is de sfeer. Geen koude witte winternacht in een besneeuwd landschap, maar de klankkleur en sfeer van een ander klimaat en uitbundige volkeren.
Naast een keur van vaak eeuwenoude liederen die zijn geworteld in de culturen van de Zuid-Amerikaanse volkeren, zingt VOLVER nu voor het eerst ook de parelen van de Argentijnse Navidad Nuestra, de kerstcyclus van componist Ariel Ramirez en tekstdichter Félix Luna, bekend van vertolkingen door Mercedes Sosa en José Carreras, en eveneens geliefd koorrepertoire.

VOLVER is een gemengd koor dat inmiddels al acht jaar optreedt op uiteenlopende podia in Arnhem en de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Muzikaal leider Gerard Schoren maakt het merendeel van de arrangementen. Naast Volver dirigeert Gerard ook het koor Hatikwa uit Nijmegen en het Wagenings Volkooren. Verder is hij contrabassist en zanger van het Charivari trio en maakt hij deel uit van het Nederlands Begeleidingsorkest.

Het concert begint om 15.00 uur.

Toegangsbewijzen in voorverkoop € 10,- / CJP € 8,-. Aan de kassa € 12,50 / CJP 10,-
Kinderen tot 12 jaar gratis. Reserveren vanaf 15 november via www.volverkoor.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden