Herdenkingsboek 75 jaar Slag om Arnhem

Arnhem - Op donderdag 19 september verschijnt het herdenkingsboek '75 Years Battle of Arnhem' - 'Not one shall be forgotten'. Het boek bevat vele bijzondere veelal nooit eerder gepubliceerde foto's die een uniek beeld schetsen van 75 jaar herdenken. Maar ook gedichten, tekeningen en korte persoonlijke teksten. Onder andere van direct betrokkenen bij de herdenkingen in Arnhem, Oosterbeek en omgeving, waaronder diverse militaire en burgerlijke autoriteiten.

De Arnhemse schrijver Laurens van Aggelen die dit boek heeft samengesteld zal dit boek cadeau geven aan alle Arnhemveteranen uit het Verenigd Koninkrijk, Polen en Canada. Zowel aan degenen die over zullen komen om te herdenken als aan degenen die daartoe niet in staat zijn. Een boek om hen te bedanken en hiermee een blijvende herinnering te geven, maar ook om tot uitdrukking te laten komen dat we ook na 2019 de offers die destijds zijn gebracht zullen blijven herdenken

De tekeningen in het boek zijn speciaal hiervoor gemaakt door Elêne van Ast. Enkele tekeningen zijn op dit moment te zien in een kleine expositie in café-restaurant Schoonoord in Oosterbeek.

Dit Engelstalige boek verschijnt in een fraaie hardcover uitvoering. Full colour, 124 pagina's, en zal eveneens voor geïnteresseerden verkrijgbaar zijn bij de boekhandel en het Airborne Museum in Oosterbeek. De oplage is echter beperkt.

Meer berichten