Onthulling 1e elektrische Zonnebloemauto bij Het Dorp 18 september 2019

Op woensdag 18 september onthult wethouder Roeland van der Zee van de gemeente Arnhem om 09.45 uur de eerste elektrische  Zonnebloemauto bij Siza, Het Dorp bij gebouw Mock Up aan de Heijenoordseweg 130 in Arnhem. De Zonnebloemauto is een rolstoelauto die door iedereen met een lichamelijke beperking gehuurd kan worden, om samen met familie of vrienden op pad te gaan. Deze volledig elektrische Zonnebloemauto wordt mede mogelijk gemaakt door Vattenfall. 

Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar en aangepast vervoer hebben veel haken en ogen. De Zonnebloemauto maakt het voor de huurder mogelijk om met eigen familie of vrienden eropuit te gaan. Ook is het voor huurders mogelijk een vrijwillig chauffeur van de Zonnebloem in te zetten voor de rit. 

Elektrische Zonnebloemauto  

De elektrische Zonnebloemauto wordt aangeboden door energiebedrijf Vattenfall, dat ook de laadkosten voor de huurders voor zijn rekening neemt. Het gaat om de Renault Kangoo Z.E. Naast de ruimte voor een rolstoel biedt de rolstoelhuurauto plaats aan maximaal 4 personen (incl. bestuurder) of maximaal 2 personen en een scootmobiel (incl. bestuurder). Eerder zijn in samenwerking met Vattenfall al elektrische Zonnebloemauto's onthuld in Amsterdam en Utrecht.  

Bijzonder uitgiftelocatie

Zorgorganisatie Siza heeft Het Dorp beschikbaar gesteld als uitgiftelocatie voor deze Zonnebloemauto. De uitgifte van de Zonnebloemauto wordt verzorgd door de bewoners van Het Dorp. 

De Zonnebloemauto in de buurt 

De Zonnebloem is in 2014 begonnen met het verhuren van rolstoelauto's. In deze aangepaste huurauto's is plaats voor een scootmobiel of een persoon in een rolstoel. Er zijn al meer dan vijftig Zonnebloemauto's in Nederland te huur via zonnebloem.nl/zonnebloemauto. 

Meer berichten