Gratis vergankelijkheids-wandeling in Sonsbeek tijdens Vergankelijkheidsdag

Gratis vergankelijkheids-wandeling in Sonsbeek tijdens Vergankelijkheidsdag

23 september is Nederlands eerste Vergankelijkheidsdag. Dit wordt een dag om stil te staan bij leven en dood. Niet als het te laat is, doch bij leven. Sta een dag stil bij geliefde en relaties en vertel ze bij leven wat ze voor je betekenen.

Vergankelijkheidsdag is ook bij uitstek de dag om na te denken over je huidige leven, je toekomst, sterfelijkheid en begrafenis. I.v.m. Vegankelijkheidsdag organiseert Siska Caneel Uitzendorganisatie in samenwerking met het Nijmeegse bedrijf TOLAD (Totem Of Life And Death) de allereerste gratis Vergankelijkheidsdag-wandeling in Sonsbeek. TOLAD is een bedrijf uit Nijmegen dat diverse innovativiteits-prijzen in de uitvaartbranche heeft gewonnen.

Vergankelijkheidsdag

De eerste dag van de herfst! Een mooie dag om eens echt stil te staan bij het leven. Een dag om de relatie te leggen met liefde, vriendschap, geloof en eindigheid. Een dag ook om uit te spreken wat je normaal niet doet. Vertel mensen die het belangrijkste zijn in je leven eens wat ze voor je betekenen. Veel mensen doen dit niet en hebben daar later spijt van. Hoe vaak hoor je niet: "had ik hem/haar nog maar verteld dat ...". Ook is het een dag om stil te staan bij je eigen sterfelijkheid. Een onderwerp dat veel mensen liever mijden. Maar je begrafenis kan zo veel mooier en passender bij je persoonlijkheid zijn als je je wensen en ideeën kenbaar maakt. Op Vergankelijkheidsdag ga je het gesprek aan met je partner over de uitvaart die je voor jezelf wenst. Zodat je partner, als het eenmaal zover is, weet hoe hij/zij jou de uitvaart kan geven die het beste bij je past.

TOLAD – Totem of Life And Death

Enkele Nijmeegse ondernemers startten enkele jaren geleden de TOLAD. TOLAD is een zeer fraai vormgegeven wandelstok om as te verstrooien. Het heeft ondertussen diverse innovatieve prijzen in de uitvaartbranche gewonnen en exporteert vanuit Nijmegen ook naar o.a Amerika en Europa.

Gratis vergankelijkheids-wandeling in Sonsbeek

In de serene natuurrijke omgeving van Sonsbeek Park kunt u na ontvangst gezamenlijk wandelen, onder begeleiding van een wandelcoach. U kunt daarbij met anderen belangrijke levensthema's bespreken, maar er zijn ook momenten waarbij u zich kunt afzonderen voor een persoonlijk gesprek met elkaar. Deelnemers kunnen daarnaast gratis de TOLAD (Totem Of Life And Death) uitproberen. De TOLAD is een zeer fraai vormgegeven wandelstok om as te verstrooien. De TOLAD is normaal bedoeld voor het verspreiden van as, maar het kan in deze ook een fysieke tool zijn die het leven symboliseert. U kunt hem vullen met vogelzaad; zaad dat bijvoorbeeld staat voor problemen in het leven of obstakels in een relatie. Stap voor stap verliest u een beetje zaad en voelt u symbolisch een last van uw schouder verdwijnen. Tenslotte kunt u zich laten voorlichten over mogelijkheden voor uw toekomstige begrafenis of die van uw partner. Op het moment dat de dood daar is, wil je natuurlijk liever niet aan dit soort logistieke zaken denken. Het is daarom heel fijn om u nu al door professionals te laten voorlichten over mogelijkheden; waar u aan moet denken en wat u eventueel al kunt regelen.

Men is welkom om mee te wandelen. Vertrek om 11.00 uur vanaf de watermolen aan de Zypendaalseweg. Deelname is gratis. Na de wandeling kunnen we eventueel een toost uitbrengen op het leven. Opgeven voor deelname aan de wandeling zou fijn zijn, maar is niet verplicht. Mail naar info@caneeluitvaarten.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden