Foto: Dick Soepenberg

Majerus naar eindzege in Boels Ladies Tour

Christine Majerus is eindwinnares geworden van de Boels Ladies Tour. Zij zorgde voor de eerste Luxemburgse eindzege in de Nederlandse Women's WorldTour-wedstrijd. Majerus greep zaterdag de leiding en stond deze in de zondagetappe niet meer af.

Danny Stam, ploegleider van Boels-Dolmans, vond het mooi om te zien hoe zijn rensters – waaronder wereldkampioene Anna van der Breggen en Europees kampioene Amy Pieters – de leiderstrui van Majerus met verve verdedigden. "Christine is een zeer gewaardeerde kracht in het team, die zich vaak opoffert voor onze kopvrouwen. Zaterdag greep ze heel goed de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Haar ploeggenotes hebben er alles aan gedaan om haar deze mooiste zege uit haar loopbaan te helpen behalen. We zijn allemaal heel blij voor haar dat ze een WorldTour-wedstrijd weet te winnen."

Ook Anna van der Breggen was blij met de zege van haar teamgenote. "Ze werkt zo hard voor ons. We stonden bij haar in het krijt. Als iemand een zege als deze verdient, is het Christine."

Majerus zelf was blij en opgelucht na haar overwinning in de Boels Ladies Tour. "Ik had al ritten gewonnen in de UCI Women's WorldTour in mijn loopbaan, maar nog nooit een etappekoers. Ik was zaterdag heel goed en heb mijn kans gepakt toen die zich voordeed. Maar de rit van zondag was lastig en ik rekende me bij voorbaat niet rijk. Het gaf me echt kippenvel om kampioenen als Anna van der Breggen in haar regenboogtrui en Amy Pieters in de trui van Europees kampioene voor mij te zien werken vandaag. Maar het tekent ons team dat we met z'n allen voor de beste kans op de zege gaan. Nu was dat in dienst van mij."

De rit werd gekleurd door een gewaagde aanval van Lucinda Brand op de Posbank, maar die strandde in de laatste plaatselijke ronde van negen kilometer. In de sprint was het vervolgens Chiara Consonni die de zege wist te behalen. "Ik ben hier heel blij mee, het is mijn eerste overwinning bij de elite-vrouwen en dan ook nog in de Women's WorldTour. Ik moet mijn team bedanken en zeker ook Elisa Balsamo die me perfect lanceerde."

Meer berichten