Levende geschiedenis Slag om Arnhem

Van 19 t/m 22 september a.s. is het landgoed Bronbeek het decor voor 'levende geschiedenis' met betrekking tot de Slag om Arnhem.

Het Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum Bronbeek verleent op zijn terrein gastvrijheid aan de reenactmentgroep 'The Fighting Fourth Living History Holland', die oorspronkelijk de John Frostbrug als locatie voor dit evenement op het oog had. De groep richt op het gazon voor de commandantswoning een kamp in met militairen en materieel van de 40 Britse Airborne en de 12 Duitse Luftwaffe (FLAK).

Het kamp heeft een educatief doel: het is in de eerste plaats bedoeld voor bezoek door jeugd vanaf 8 jaar uit basis- en middelbare scholen in Arnhem en omgeving. De kinderen worden mee terug in genomen in de tijd: ze ontdekken wie de mannen waren, die in de Slag om Arnhem (17-20 september 1944) gevochten hebben en wat ze bij zich hadden om te eten, te leven en te overleven. Op donderdag en vrijdag kunnen in totaal maximaal 800 leerlingen de displays bezoeken na voorafgaande opgave door de scholen via de Facebookpagina van de reenactmentgroep. In het weekend kan ook het Arnhemse publiek tussen 10 en 16 uur het kamp vrij bezoeken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden