Traditioneel Jachthoornkorps Garde Jagers
Traditioneel Jachthoornkorps Garde Jagers (Foto: PR Airborne Taptoe )

Uniek jachthoornkorps op Airborne Taptoe

Nu de septembermaand is aangebroken komt de 45e editie van de Airborne Taptoe Oosterbeek dichterbij. De organisatie van van het evenement streeft er iedere editie naar een afwisselend programma samen te stellen. Met het aantrekken van de volgende deelnemer kan gezegd worden dat dit is gelukt.

Het Traditioneel Jachthoornkorps Garde Jagers heeft ten doel het voortzetten van de traditie van het voormalig (dienstplichtig) Jachthoornkorps van het Garderegiment Jagers, zoals het functioneerde in de periode van 1956 - 1995. Hierbij wordt gebruik gemaakt van authentieke instrumenten en/of instrumenten die passen bij de bijzondere klank en uitstraling van het jachthoornkorps. Het huidige korps bestaat geheel uit vrijwilligers, waaronder voormalige dienstplichtige-muzikanten en andere getalenteerde. Het instuctieteam bestaat uit adjudant b.d. Hans Matla (slagwerk), Luitenant-kolonel b.d. Hans van den Bos (exercitie) en het muzikaal geheel staat onder leiding van Ruud Böhmer.

De 45e Airborne Taptoe Oosterbeek vindt plaats op zaterdag 21 september. Het voorprogramma start om 19:00 uur, het hoofdprogramma om 20:00 uur. Het terrein is voor publiek toegankelijk vanaf 18:00 uur. Toegangskaarten zijn reeds te koop in de voorverkoop bij Boekhandel Meijer & Siegers, Utrechtseweg 208, 6862 AX te Oosterbeek. Zitplaatsen op het bordes kosten € 12,00, zitplaatsen op het plein € 6,00 en staanplaatsen zijn gratis. Reserveren is mogelijk via de website: www.airbornetaptoe.nl, waar ook meer informatie over het evenement te vinden is.

Meer berichten