Foto: Victor Wennekes

Continenten van Mart van Berckel

Dit theaterseizoen maakt Mart van Berckel bij productiehuis De Nieuwe Oost de voorstelling Continenten: een schilderachtige, tekstloze voorstelling over de waanzin in het alledaagse. In Continenten legt Mart - gebaseerd op de films van regisseur Michael Haneke - een vergrootglas op het tegenwoordig drukkende verlangen om een perfect leven te leiden. Continenten van Mart van Berckel gaat op 2 oktober 2019 in première in Theater a/d Rijn, thuishaven van De Nieuwe Oost, in Arnhem.

In Continenten zien we het leven van twee mensen op imploderen staan. Ze proberen zich staande te houden in een dagelijkse routine, maar uit de scheuren in hun perfecte bestaan kruipen duistere en gewelddadige verlangens. Binnen de vier muren van hun woonkamer lijkt de grens tussen mens en beest angstvallig dun te zijn. Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de façade van ons alledaagse bestaan? Wat gebeurt er, als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten?

Regisseur Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst laten zich inspireren door het werk van filmregisseur Michael Haneke en schilder Edward Hopper. Met minutieus gebruik van muziek, vormgeving en licht, toveren ze een magisch-realistische wereld op toneel waarin de scheidslijn tussen dagelijkse sleur, fantasie en nachtmerrie vervaagt. Continenten is een koortsachtige visuele trip die even esthetisch als angstaanjagend is.

Continenten is de eerste productie van de martvanberckelgroep in coproductie met De Nieuwe Oost. Eerder maakte Mart bij De Nieuwe Oost de voorstelling Blinden.

Mart van Berckel

Mart van Berckel studeerde in 2016 af van de opleiding Muziektheater aan ArtEZ Arnhem, waar hij zich specialiseerde in muziektheaterregie. Ook studeerde hij aan de regieopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Zürich, Zwitserland. Sinds zijn afstuderen maakte hij voorstellingen bij De Nieuwe Oost, Kameroperahuis, Theater Sonnevanck en NNT/Club Guy & Roni. Vanaf 2021 is hij als regisseur vast verbonden aan NNT/Club Guy & Roni.

Credits
Regie en concept: Mart van Berckel | Scenografie: Vera Selhorst | Geluidsontwerp: Mauro Casarini | Spel: Freek Nieuwdorp & Merel Severs | Techniek: Rob Daanen, Edwin Smits Dramaturgie: Florian Hellwig | Regieassistentie: Ruben van den Aardweg | Productie: de martvanberckelgroep in coproductie met De Nieuwe Oost
 

Meer berichten