Activiteiten Ons Raadhuis


Activiteiten Ons Raadhuis

Ons Raadhuis organiseert de komende periode twee activiteiten waar veel mensen baat bij zullen hebben. Op 12 september start de training Mindfulness voor Ouderen (55+). Ouder worden gaat gepaard met mooie en soms moeilijke ervaringen, die vaak te maken hebben met het omgaan met verlies en loslaten. Het gaat dan niet alleen om verlies van onze dierbaren. Ook verlies van (vrijwilligers)werk, achteruitgang van vitaliteit en/of gezondheid hebben grote impact op ons leven.

Mindfulness kan ondersteunen om een zinvol en prettiger leven te leiden. Het zal het proces van verouderen niet veranderen, wel het hiermee om kunnen gaan.

De training vindt 8 weken lang plaats op donderdagochtend van 11.15 tot 12.15 uur en de kosten zijn € 6,60 per keer. De overige data zijn: 19 september, 3, 17, 24 en 31 oktober, 7 en 14 november.

Op 19 september start een serie themabijeenkomsten 'Omgaan met verlies en rouw'.

Verliezen doen zich voor in alle levensfasen van de mens en kunnen rouw tot gevolg hebben. Rouw is een gezonde reactie op verlies en kent verschillende verschijningsvormen. Rouw kan vragen over zingeving oproepen, leiden tot somberheid, fysieke spanningsklachten geven en een veranderde behoeften tot gevolg hebben.

De vier bijeenkomsten zijn op donderdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur. Ook hier zijn de kosten € 6,60 per keer. De overige data zijn 3 en 31 oktober en 7 november.

De training en de themabijeenkomsten worden beide gegeven door Marga Zoethout. Zij werkt als coach en verzorgt trainingen Mindfulness. Zij heeft zich gespecialiseerd in coaching voor 55-plussers.

Meer informatie: www.onsraadhuis.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden