Hardlopen en herdenken tijdens de Rabo Bridge to Bridge

Van maandag 9 t/m zondag 15 september staat Arnhem in het teken van Run to Remember Freedom. Loop mee met één van de unieke Rabo Bridge to Bridge Runs en treed in de voetsporen van kolonel-luitenant John Frost. Beleef al hardlopend het verhaal van september 1944: het gevecht om de alom bekende brug. De brug die uiteindelijk een brug te ver bleek.

Iedereen kan op zijn of haar manier op sportieve wijze de Slag om Arnhem herdenken en beleven in de week van 9 t/m 15 september. Voor jong en oud, wandelaars en hardlopers: met maar liefst zes verschillende loop-activiteiten is er voor ieder wat wils! Hieronder een overzicht van alle sportieve activiteiten georganiseerd in samenwerking met - en door - Stichting Bridge to Bridge.

Rabo Bridge to Bridge | Zondag 15 september

Op zondag 15 september klinkt in hartje Arnhem het startschot voor alweer de 34e editie van de Rabo Bridge to Bridge. Meer dan vijfduizend hardlopers wagen zich aan de verschillende afstanden: Infocaster 10 Engelse Mijlen, Van Wijnen 10 kilometer, Menzis 5 kilometer, KidsRuns (0.5, 1 en 2 Engelse Mijl) en de Business Run. Ook de handbikers, wheelers en blindrunners zijn er dit jaar weer bij.

De hele dag ademt Airborne wat sfeer betreft. In samenspraak met het burgerinitiatief ‘Vrijheid, Blijheid’ worden er veel (gratis) extra activiteiten aangeboden voor deelnemers en bezoekers op de Arnhemse Markt.

Verkenningsloop | Maandag 9 september

Op maandagavond 9 september om 19:00 uur is het mogelijk om alvast een deel van het parcours van de Rabo Bridge to Bridge te verkennen tijdens de verkenningsloop. RunnersWorld Arnhem is hierbij aanwezig om de lopers te coachen en tips te geven over het parcours. De verkenningsloop start voor het Stadhuis in Arnhem.

Airborne Freedom Trail | Zaterdag 14 september

Het grootste hardloopevenement van Arnhem is sinds twee jaar uitgebreid met de Airborne Freedom Trail. Een unieke tocht die in het teken staat van herdenken, beleven en het leveren van een sportieve prestatie. Deelnemers lopen over de paden die de geallieerden tijdens Operatie Market Garden hebben afgelegd.

Deelnemers van de Airborne Freedom Trail (18, 28 of 44 kilometer) bezoeken historische locaties en komen meer te weten over Operatie Market Garden.

Free Your Light Walk & Run | Vrijdagavond 13 september

Een geheel nieuw evenement in het Bridge to Bridge weekend is de Free Your Light Walk & Run.

Herdenk de Slag om Arnhem op een geheel nieuwe manier. Doe mee en loop of ren een route van 4 kilometer langs verlichte objecten en projecties. Over de gehele route komen deelnemers metershoge verlichte zuilen tegen met aansprekende teksten en foto’s die in en op gebouwen de Airborne-historie tot leven wekken.

Stichting Bridge to Bridge is trots op het vullende weekprogramma dat voor de deur staat. De diversiteit aan activiteiten maakt het zeer toegankelijk voor iedere sporter. Ook voor supporters zijn er voldoende activiteiten om samen met ons te herdenken, beleven en de vrijheid te vieren.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Daarom staan we daarbij stil en vieren we dat met elkaar van maandag 9 t/m zondag 15 september. Sportiviteit en historie gaan hierbij hand in hand.

Inschrijven voor de verschillende wandel- en hardloopactiviteiten kan via www.bridgetobridge.nl

Meer berichten