Premiere documentaire Nederlands Openluchtmuseum

Op het moment dat de stad Arnhem in 1944 in vuur en vlam staat, krijgt de familie van Henk Mos het bevel de Geitenkamp in Arnhem te verlaten. Ze vertrekken naar Leiden. Het gezin wil overleven…

Arnhemse jongen vertelt zijn verhaal
Arnhemmer Henk Mos vertelt zijn verhaal in de, door het Nederlands Openluchtmuseum geproduceerde documentaire Naar de bollen en terug, zijn persoonlijke verhaal. Het is een intieme documentaire geworden die het verhaal van de toen nog jonge Arnhemmer een plek geeft in de grote geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. De barre tocht naar Leiden, het eten van tulpenbollen, de verwarring en angst die Henk voelde.

Bijzondere documentaire voor de stad Arnhem
De documentaire Naar de bollen en terug geeft een bijzondere doorkijk in het leven van een jongen wiens leven op z'n kop werd gezet. Het Nederlands Openluchtmuseum, Pathé bioscopen en Hotel Haarhuis bieden deze documentaire aan de stad Arnhem aan. Het is het verhaal van de stad in oorlogstijd. Het Nederlands Openluchtmuseum, Pathé en Hotel Haarhuis hebben afzonderlijk ook hun historische verhaal tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op donderdag 19 september gaat de documentaire in première in bioscoop Pathé. Na afloop van de vertoning, zal er met Henk Mos een gesprek worden gevoerd in samenspraak met het publiek.

Datum: 19 september 2019
Locatie: Pathé bioscoop Arnhem
Aanvang: 16.45 uur
Einde: 19.00 uur

Na afloop is er de gelegenheid om met elkaar een drankje te drinken.
 
      
 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden