De eerste Dialoogweek in Westervoort!

Dit najaar is de eerste Dialoogweek in Westervoort. In deze dialoogweek gaat de gemeente Westervoort in gesprek met inwoners, verenigingen en professionals over een actueel thema: duurzaamheid. Om aan het klimaatakkoord te voldoen moeten we immers duurzamer omgaan met onze leefomgeving, grondstoffen en energie.

Duurzame samenleving

We zijn al een heel eind op weg, maar we zijn er nog lang niet. Ook u kunt een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving, door uw huis, tuin, wijk of bedrijf aan te pakken. In de dialoogweek gaat de gemeente hierover graag met u in gesprek. U als inwoner heeft hierin een belangrijke rol. Laat daarom uzelf ook zien en horen. Dit is uw kans! Na deze week koppelen we aan u terug wat de opbrengst is geweest en wat het vervolg wordt.

Programma

Op dinsdag 8 oktober van 19.30 tot 21.00 uur is er een bijeenkomst met de raad. Vindt u dat uw stem gehoord wordt door de politiek? De raadsleden gaan graag met u en andere inwoners in gesprek over hoe het contact met de politiek het beste ingevuld kan worden.

Op woensdag 9 oktober van 19.00 tot 21.00 uur is er een interactieve inspiratiesessie over restafval in jouw huis en buurt. We nodigen u uit om mee te denken over de vraag "Hoe krijgen we minder restafval?" in Westervoort: wilt u dat ook? Hoe zorgen we ervoor dat we minder huishoudelijk afval produceren? En dat we meer doen met het afval, bijvoorbeeld beter recyclen? We doen al ons best. 137 kilogram restafval. Dat produceren we in Westervoort per persoon per jaar. In 2025 willen we onze 137 kg terugbrengen naar 30 kg. Dat is een landelijk doel. Een hele uitdaging! Daarom zetten we nu met elkaar stappen om te komen tot minder afval in Westervoort. Denkt u met ons mee? Want meer doen met minder afval: dat kunnen we alleen samen.

Op donderdag 10 oktober van 19.00 tot 21.00 uur is er een informatieavond over: die ballon gaat niet op! En in jouw buurt? Deze avond wordt georganiseerd door Arendse Car Systems & DJ Gear en GoClean over (wens) ballonnen en confetti. Samen staan we stil bij de gevolgen hiervan voor dieren en het milieu. Want wat de lucht in gaat, komt ook weer ergens naar beneden.

Op vrijdag 11 oktober van 09.00 tot 13.00 uur is er een Groen(e)markt. Deze markt is ingericht met diverse kraampjes gericht op duurzaamheid, energiebesparing, gezonde groei en algeheel welbevinden in jouw huis en buurt. Kom langs voor informatie, inspiratie en advies en ontdek dat groen méér is dan mooi en gezond!

Op zaterdag 12 oktober van 13.00 tot 16.00 uur kunt u komen knutselen bij de sessie: maak het nou! Deze middag worden er mooie dingen gemaakt van afgedankte spullen. Het pimpen van oude meubeltjes, het hergebruiken van oud servies of het maken van onderzetters van cd's. Het is voor jong en oud leuk om mee te doen! Komt u ook?

Meedoen

Vindt u het leuk om bij een van deze bijeenkomsten aanwezig te zijn? Graag aanmelden via dialoogweek@westervoort.nl en laat uw naam, en eventueel organisatie/vereniging achter en bij welke bijeenkomst u aanwezig wilt zijn.

De gemeente geeft u meer informatie over duurzaamheid op www.samen1nergie.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden