Finish Boel Ladies Tour in Arnhem


Foto: Frank Myszka

Finish Boel Ladies Tour in Arnhem

Arnhem - Ook dit jaar doet de Boels Ladies Tour Arnhem weer aan. Op zondag 8 september is de finish van de slotetappe in Arnhem. De Ladies Tour is hét internationale wielerevenement in Nederland voor vrouwen. Met toppers als Marianne Vos en wereldkampioene Annemiek van Vleuten.

Finish bij Watermuseum
Na een etappe van 153 kilometer wordt op zondag 8 september de finish rond 14.15 uur verwacht op de Zypendaalseweg, ter hoogte van het Watermuseum. Vanaf 13.30 uur passeren de rensters de finishlijn twee keer voor een plaatselijke omloop (zie kaartje). De koers is ook live te volgen via een groot scherm bij de finish.

Finaleweekend
Het slotweekeinde van de Boels Ladies Tour wordt dit jaar geheel verreden in de provincie Gelderland. Een mooie gelegenheid om de wedstrijd van dichtbij mee te maken. Ook op zaterdag 7 september zijn de wielrensters al in Arnhem te bewonderen. De rensters vertrekken dan om 11.00 uur vanaf De Markt. Na een etappe van 135 kilometer ligt de finish die dag in Nijmegen. Op zondag 8 september zijn start- en finishplaats omgedraaid, dan starten de rijdsters in Nijmegen en finishen in Arnhem. De Boels Ladies Tour is van 3 t/m 8 september live te volgen bij Omroep Gelderland en op Eurosport 1.

Wethouder Jan van Dellen van Arnhem is er trots op gaststad te zijn van de finale van de Ladies Tour in Arnhem: "Door de drie plaatselijke rondes is het een evenement dat het meer dan waard is om te bezoeken. Immers de beste wielrensters van de wereld komen vaak voorbij. Aan de rand van het Sonsbeekpark is een promodorp waar de teambussen staan en waar allerhande vertier voor jong en oud is te beleven. Kortom reden genoeg om te komen genieten van topsport in sportstad Arnhem."

De toegang tot het promodorp is gratis. Van 12.00 tot 15.30 uur zijn er veel leuke activiteiten, zoals Pimp your Bike voor kinderen, mindfull running, persoonlijke verzorging en workshops sieraden maken. Ook zijn er rondleidingen door het Sonsbeekpark met de boswachter.

De Boels Ladies Toer is één van de evenementen waarbij Sportbedrijf Arnhem samenwerkt met de organisator. Meer weten? Kijk op www.sportinarnhem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden