Links: Naomie Blikslager, fotograaf: Nestor Tsakirakis. Rechts: Amie Dicke, Christy, uitgesneden papier, 2002. Collectie Museum Arnhem.
Links: Naomie Blikslager, fotograaf: Nestor Tsakirakis. Rechts: Amie Dicke, Christy, uitgesneden papier, 2002. Collectie Museum Arnhem.

Museum Arnhem in de wijk

Ze is pas 22 jaar, maar de Arnhemse Naomie Blikslager zit nu al vol ondernemerslust. Naomie is student, model, werkt in een kinderopvang en organiseert sinds maart evenementen bij Willemeen. Onder de naam Voordracht organiseert zij avonden voor jonge creatievelingen waar kunst, muziek en poëzie samen komen. 'Je hebt heel veel jonge creatieve mensen in Arnhem en ik merkte dat daar geen podium voor was. Ik wilde een samenkomst van verschillende kunsten en dat was er nog niet.' Met Voordracht wilt Naomie een broedplek creëren voor samenwerkingen en ontdekkingen.

Bij het kiezen van een favoriet kunstwerk, uit de collectie van Museum Arnhem, viel haar oog op een fragiel knipkunstwerk van Amie Dicke. 'Het lijkt alsof ze iets van zichzelf aftrekt. Alsof ze als het ware een oud jasje achter laat om herboren te worden. Ik vind het ook bijzonder dat je niet haar gezichtsuitdrukking goed kan zien maar je kan wel aan haar zicht aflezen dat ze sterk is. Je voelt dat het een overwinnaar is. Ondanks dat je breekt, blijf je staan.'

Museum Arnhem is tijdelijk gesloten wegens uitbreiding en vernieuwing. Kunst is er om gezien te worden! Daarom zijn de kunstwerken op zoek naar Arnhemmers. Museum Arnhem maakt in elke wijk een korte stop om Arnhemmers de collectie te laten ontmoeten.

Meer berichten