Rob Hanou met zijn concurrenten op het podium
Rob Hanou met zijn concurrenten op het podium (Foto: Nic Geers)

Wereldtitel voor zwemmer Rob Hanou

Gwangju/Arnhem - Na de wereldzwemkampioenschappen voor de 'elite' zwemmers in Gwangju in Zuid Korea waren de masters aan de beurt in dezelfde schitterende accomodaties.

Arnhemmer Rob Hanou kwam in het 50 meter bad vijf keer aan de start in de leeftijdsgroep 75-79 jarigen. Op alle afstanden behaalde hij podiumplaatsen.

Zijn eerste nummer was de 100 meter schoolslag. Het werd een zij aan zij race om de eerste plaats. De Hongaar Gabor Zomlai kwam aan het eind net iets beter uit en tikte met 0,19 seconde verschil eerder aan. Hanou werd tweede. Later in de week werd revanche genomen. Op de 200 meter schoolslag nam de Arnhemmer direct de leiding en bouwde de voorsprong op de Hongaar gedurende zijn race steeds verder op. Met uiteindelijk 7,5 seconde verschil pakte de Arnhemse master de wereldtitel en de gouden plak.

Op de andere nummers die Rob Hanou zwom, 200 meter vlinderslag, 200 meter en 400 meter wisselslag, werd hij steeds tweede, zonder dat er zich een echt spannende strijd voordeed.

Met één gouden en vier zilveren medailles kan Hanou die al sinds 1984 aan masterswedstrijden deelneemt terugkijken op zijn beste wereldkampioenschapstoernooi ooit.

Meer berichten