Foto: Frank Myszka

Thijs organiseert sportevenementen

"Arnhem is mijn speelveld"

Petra de Kramer - Sportbedrijf Arnhem

Arnhem - Thijs Laseur is coördinator stedelijke evenementen bij Sportbedrijf Arnhem en was nauw betrokken bij de organisatie van de Giro d'Italia in 2016 en het WK Inline-skate in 2018 in onze stad. Een rol die hem op z'n lijf geschreven is.

"Als ik daarop terugkijk ben ik er heel trots op dat we dit hebben mogen doen. Het zijn evenementen met een grootse uitstraling en je leert er enorm veel van! De hele wereld kijkt mee, dus er mag niks fout gaan. Als je dit kunt, is alles daarna relatief", zegt hij lachend.

"In opdracht van de Gemeente Arnhem organiseren we hele mooie stedelijke evenementen. We hebben regelmatig een gezamenlijk sportevenementen-overleg. Hier bepalen we wat we gaan organiseren en hoe het loopt. Die samenwerking is belangrijk. Maar ik investeer ook veel in de relatie met partners. Je wilt dat een evenement voor iedereen een succes wordt.

We ondersteunen ook verenigingen met evenementen op en rondom onze accommodaties. Denk hierbij aan het Vechtsportgala, kwalificatiewedstrijden, het acrobatiekfestival.

Het lijkt of ik dit allemaal in m'n eentje doe, maar er zit een heel team achter hoor. Dat kan ook niet anders. Er komt veel kijken bij de organisatie van een evenement: Wat is er bijvoorbeeld nodig aan vrijwilligers en materiaal? Hoe zit het met de veiligheid, de route, de locatie? Maar ik help de organisator ook met het vergunningentraject en koppel ze aan de juiste personen. Mijn rol is vooral faciliterend en probeer zaken zo goed mogelijk te regelen."

Wat komt er aan:
24 aug: Gelreman-triatlon
7+8 sept: Boels Ladies Tour
13 sept: Light Run/Light Walk

"In 2021 komt de WK BMX naar Arnhem en het WK volleybal in 2022. Daar zijn we nu al mee bezig. Hoe gaan we deze evenementen koppelen aan activiteiten in de stad en de wijken? Het wordt weer een mooi sportjaar!"

Kijk op www.sportinarnhem.nl wat er nog meer te doen is.

Meer berichten