LC Arnhem Arenacum jubileumfeest in Sonsbeekpark
LC Arnhem Arenacum jubileumfeest in Sonsbeekpark (Foto: Caro Waldthausen)

Lions Club Arnhem Arenacum viert 25-jarig bestaan

Ze zijn enthousiast, barsten van de energie en bij alle leden staat de gedachte “We serve” centraal. Lions Club Arnhem Arenacum is opgericht in 1994 en bestaat uit 24 mannen en vrouwen uit Arnhem en omstreken. Maar wie zijn deze leden precies en waar staat de Lions Club Arnhem Arenacum voor? We vroegen het aan Marinka Kampen, PR Officer van de club en lid sinds 2015.

Lions is toch zo’n club van oudere, sigaar rokende mannen die het maatschappelijk allemaal gemaakt hebben? Marinka: “Dat hoor ik wel vaker, maar onze club bestaat uit enthousiaste mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden die graag de handen uit de mouwen steken voor goede doelen. Wij geven graag iets concreets en zetten onze eigen tijd en kwaliteiten in om een ander te helpen. Wij zijn onderdeel van de internationale Lions organisatie die zich wereldwijd inzet om mensen en hulpbehoevende organisaties te ondersteunen. Lokaal kiest onze club voor een hele diverse mix van mooie initiatieven zoals:

Snuffelstages organiseren voor 4 havo leerlingen van VSO Mariëndael in Arnhem

Koken voor daklozen in Arnhem

Klusdag op de jaarlijkse landelijke actiedag NL Doet

Muziekochtend organiseren voor bejaarde bewoners van div. verzorgingstehuizen in de regio

Sinterklaasactie

Marinka vertelt verder dat bij de Lions Club Arnhem Arenacum vriendschap de basis is voor de belangeloze inzet. “Een Lions club biedt de mogelijkheid om op een ongedwongen manier in contact te komen met zeer uiteenlopende mensen en zaken. Dit ervaar ik als een welkome aanvulling op mijn dagelijkse leven, je leert er immers altijd van en het geeft een geweldige voldoening. Dit najaar zal onze club, ter ere van ons 25-jarig bestaan, een boom planten in het centrum van Arnhem, nabij het Willemsplein. Onze wortels liggen in Arnhem en hiermee bevestigen wij nog eens extra onze verbondenheid met de stad en haar inwoners!".

Wil je eens een kijkje komen nemen bij onze club? Stuur dan een mail naar: arenacum25jaar@gmail.com. Kijk voor meer informatie over de Lions organisatie op www2.lions.nl.

Meer berichten