Workshop door fotograaf Khalid Amakran tijdens het ONSbank programma in Amsterdam Nieuw-West (2019)
Workshop door fotograaf Khalid Amakran tijdens het ONSbank programma in Amsterdam Nieuw-West (2019) (Foto: Rosana Salden)

Stichting ONSbank biedt jongeren in Arnhem een weg uit de schulden

Arnhem - Vanaf september kunnen jongeren tussen de 18 en 27 jaar zich aanmelden voor een uniek schuldhulpverleningstraject van een half jaar.

ONSbank is een initiatief dat jongeren met schulden de kans biedt om te ontkomen aan de afmattende vicieuze cirkel waarin ze terecht zijn gekomen. Culturele workshops door professionele kunstenaars, fotografen, dansers, theatermakers en sporters inspireren om richting te geven aan levensdoelen en toekomstplannen. Het doel is jongeren te laten zien dat verandering mogelijk is en om hen weer grip op hun leven te bieden.

Onze schuldrustcoaches werken daarnaast samen met de deelnemers aan de financiële kant van hun problemen en geven hen beter zicht op hoe het systeem in elkaar zit. Tijdens het leertraject creëren we een periode van schuldrust, zodat de jongere minder stress heeft en aan zichzelf kan werken.

We ondersteunen de individuele deelnemers bij het maken van een stap in hun sociale en persoonlijke ontwikkeling én stellen tegelijkertijd kritische vragen bij het gedrag van de schuldeisers die we daarbij tegenkomen. We betrekken de schuldeisers in de oplossing en willen samen met hen het bestaande falende systeem aanpakken.

Voor wie is ONSbank?

ONSbank is er voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar met beginnende en hoge schulden. Het cultureel workshopprogramma duurt een half jaar en is altijd in klein groepsverband. Het programma wordt kosteloos aangeboden aan de deelnemers.

We hebben de afgelopen drie jaar al succesvolle programma’s gedraaid in Amsterdam. Met de start van het programma in Arnhem zetten we de eerste stap om jongeren door het hele land een weg uit de schulden te bieden. In 2021 willen we in staat zijn om elke maand twee groepen te starten.

Help mee!

Er is in Nederland een grote groep jongeren met schulden, maar zij blijven vrijwel onzichtbaar. Hun schuld belemmert hun persoonlijke ontwikkeling. ONSbank biedt de deelnemers daar ruimte voor en geeft hen de kans om een toekomst op te bouwen die iedere jongere in Nederland verdient!

Het blijkt echter niet gemakkelijk de jongeren voor wie het programma bedoeld is te bereiken, we hopen daarom dat u dit bericht wilt verspreiden via uw netwerk. Daarnaast kunt u onze oproep delen via social media.

Facebook.com/onsbank
Twitter.com/onsbank
Instagram.com/onsbank

Jongeren in Arnhem kunnen zich vanaf september aanmelden.
Voor meer informatie zie www.onsbank.nl of stuur een bericht aan info@onsbank.nl

Meer berichten