Verduurzaming vv Eldenia
Verduurzaming vv Eldenia (Foto: Martijn Elbers)

Verduurzaming v.v. Eldenia

Arnhem - Trots kunnen we jullie vertellen dat wij verduurzamen met zonnepanelen en ledverlichting! Sportief Opgewekt installeerde zonnepanelen bij ons op het dak. In zonnepanelen zitten zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Om een gemiddeld huis van stroom te voorzien heb je ca. 12 zonnepanelen nodig, wij hebben maar liefst 170 panelen!

Krijgen we ook stroom als de zon niet schijnt? Jazeker! De zonnepanelen werken op daglicht. Dus ook bij bewolking wekken de panelen stroom op. In de zomer wekken de panelen meer op dan we gebruiken. Deze extra stroom leveren we aan het elektriciteitsnet. ’s Avonds werken de panelen niet. Dan gebruiken we stroom uit het elektriciteitsnet.

Ledverlichting
Met het opwekken van zonnestroom zijn we er nog niet. We willen ook bewuster omgaan met ons energieverbruik en stroom besparen. Daarom krijgen we op het veld ledverlichting. Door de ledverlichting en zonnepanelen besparen we elk jaar 66.000 kWh grijze stroom. Dit komt jaarlijks neer op ruim 37.000 kg minder CO2-uitstoot in de lucht. Als we niet zouden verduurzamen, maar wel deze uitstoot wilden compenseren, hadden we meer dan 6 voetbalvelden vol moeten planten met volwassen eiken.

Besparing
We vinden het belangrijk om onze leden bij de verduurzaming te betrekken. Er komt daarom in onze kantine een voetbal-energiescherm te hangen. Hierop zien we straks live hoeveel energie we opwekken en verbuiken.

Meer berichten