Bridget Vermeer na haar race in open water
Bridget Vermeer na haar race in open water (Foto: Manon v.d. Kraats)

Internationaal debuut Bridget Vermeer op Europese Junioren Kampioenschappen

ARNHEM – Nét 14 jaar en dan al debuteren op de Europese Junioren Kampioenschappen Open Water Zwemmen. Een opmerkelijke prestatie, zeker gezien haar zeer jonge leeftijd. Het gaat over de Arnhemse zwemster Bridget Vermeer van VZC Veenendaal. Ze vertrok afgelopen zaterdag, precies een dag na haar verjaardag, vanaf Schiphol naar Tsjechië.

In april jl. had Bridget al voldaan aan de prestatie-eisen op de combinatie van de 200M en de 800M vrije slag en zich gekwalificeerd voor de EJK Open Water Zwemmen, die van 2 t/m 4 augustus a.s. plaatsvinden in Racice in Tsjechië.

Haar eerste ervaringen in open water deed Bridget op in het laatste weekend van juni waar ze in Hoek de 2000M en in Sluis de 5000M volbracht. Gedurende de afgelopen weken heeft ze in trainingsverband nog veel extra kilometers afgelegd en ervaring opgedaan in het open water.

Inmiddels verblijft Bridget in Praag waar ze zich samen met haar teamgenoten van TeamNL voorbereidt op haar race. De 5000M vrije slag staat vrijdag 2 augustus a.s. op het programma.

Meer berichten