Foto:

Arnhems Aikido prominent aanwezig bij nationaal Aikido-evenement

De Aikido Stichting Arnhem 'Jiki Shin Kan' gaf krachtig acte de présence bij een groot landelijk Aikido-evenement. 

Afgelopen weekend vierde de Aikido bond Nederland het 60-jarig bestaan van Aikido in Nederland, in het Topsportcentrum Almere. Het evenement werd bijgewoond door de Japanse ambassadeur, de voormalige voorzitter van het NOC*NSF, André Bolhuis, en zijn opvolger, Anneke van Zanen-Nieberg. 

Meer dan 500 deelnemers uit heel Europa en daarbuiten volgden Aikido-trainingen onder leiding van Mitsuteru Ueshiba, de achterkleinzoon van de grondlegger van het Aikido. Daarnaast gaven drie grote internationale aikido-meesters en zes Nederlandse aikido-meesters lessen en demonstraties. Een van die zes was Piet Lagerwaard (6e dan), hoofddocent van de Aikido Stichting Arnhem. "Piet weet je te inspireren", was het veelgehoorde commentaar na afloop.

Aikido is een Japanse krijgskunst waarin men leert om niet met fysieke kracht te werken, maar juist door ontspanning en verbinding. Hierdoor kan men zowel zichzelf als een aanvaller onder controle houden zonder agressie en destructie.

Aikido is daarom heel geschikt voor mannen, vrouwen, jong en oud. De Aikido Stichting Arnhem heeft lessen voor jeugd, volwassenen, en senioren (55+). Aan senioren geeft de stichting ook cursussen in valtraining en weerbaarheid. Voor volwassenen start er weer een introductiecursus in september 2019, zie aikidostichtingarnhem.nl.

Meer berichten