Iris Wissenburg in de tuin voor haar eigen Tiny House op Meinerswijk. (foto: Marnix ten Brinke)
Iris Wissenburg in de tuin voor haar eigen Tiny House op Meinerswijk. (foto: Marnix ten Brinke) (Foto: )

Positieve blik op mooi stukje Arnhem

"Het is best jammer om te beseffen dat je hier uiteindelijk weer weg moet. Ik had hier graag vijf jaar of langer willen blijven. Maar je weet het van te voren. Het is part of the deal."

Marnix ten Brinke

Arnhem - De zestien bewoners (allen tussen de 23 en 30 jaar) van de Tiny Houses op Meinerswijk hebben sinds kort een eigen online krant op Facebook. "Om iedereen zo te informeren over wat er allemaal gebeurt op Meinerswijk", vertelt één van de bewoners, Iris Wissenburg. "Er gebeurt hier meer dan de meeste Arnhemmers weten. Het is een positieve kijk op dit prachtige stukje Arnhem."

Iris werd begin dit jaar de eerste bewoonster van één van de Tiny Houses op Meinerswijk. "Alle bewoners zijn hier geselecteerd door Volkshuisvesting. Tijdens een gesprek werd aan mij gevraagd wat ik terug wilde doen voor het gebied, als ik gekozen zou worden om hier te mogen wonen. Ik heb toen aangegeven een krantje te willen beginnen."

Via www.facebook.com/meinerswijkkrant wordt in principe elke dag een nieuw bericht geplaatst door de bewoners van de Tiny Houses. "Het is een soort gemeenschapskrantje. We gaan op pad om met mensen te spreken die hier wonen of hun bedrijf hebben. Ook andere activiteiten worden hier besproken. Wist je bijvoorbeeld dat hier in de buurt een HOP (homo ontmoetingsplek) zit? Dan gaan we daar naar toe om met mensen te spreken. We hebben ook een keer gesproken met de mensen achter het bedrijf Beyond Illusion. Deze zitten hier inmiddels niet meer, maar boden mensen zes uur lange trips aan door middel van een speciale kruidendrank. De burgemeester heeft uiteindelijk het bedrijf laten sluiten."
Naast een krantje doen de bewoners nog veel meer. "We organiseren zwerfvuilopruimacties, stilte wandelingen en andere activiteiten. Het is zo'n mooi gebied, maar zoveel mensen kennen het eigenlijk helemaal niet."

De Tiny Houses op Meinerswijk staan er tijdelijk, want over een paar jaar worden er nieuwe woningen gebouwd door Kondor Wessels. "Ik woon hier sowieso nog anderhalf jaar", zegt Iris. "Ik hoop dat ik nog wat langer kan blijven, want het is hier fantastisch. Zelf woonde ik hiervoor in het Spijkerkwartier in een hele grote woning. Veel te groot voor mij. Ik had die ruimte helemaal niet nodig en de huur was hoog. Ik heb, net als de andere bewoners, bewust voor een Tiny House gekozen. Je moet niet heel gehecht zijn aan spullen en veel ruimte en dat past goed bij mij. Je moet ook wel van buitenleven houden. Het is ook heel gezellig met z'n zestienen. We zijn geen commune, we wonen allemaal zelfstandig, maar je komt elkaar wel veel tegen en ondernemen regelmatig dingen samen. Volkshuisvesting heeft wel allemaal gelijkgestemden gevonden. De rust die je hier vindt, de natuur. Het is zo mooi. Het heeft ook wel wat mindere kanten. Even snel een café inrollen of boodschappen doen is er niet bij, maar de voordelen wegen voor mij veel zwaarder."

Meer berichten