Rrrollend Arnhem geannuleerd

Arnhem - Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om de komende editie van Rrrollend in Arnhem te annuleren. Wat is de oorzaak?

Sinds oktober 2018 staan wij op de lijst van de Gemeente Arnhem en zijn wij met hen in contact voor een Rrrollend editie op het Gele Rijdersplein, in het centrum. Dit plein is de afgelopen maanden geheel vernieuwd in het kader van de stadsontwikkeling, niet onbekend voor de inwoners van Arnhem.

Vorige week zijn we gebeld door medewerkers van de Gemeente dat wij, en het evenement Arnhem Tapt, in augustus niet op het plein kunnen/mogen. Dit heeft te maken met het feit dat het gras wat op een deel van het plein is ingezaaid, nog niet volgroeit is en dus nog geen zware objecten op mogen.

De afgelopen dagen hebben wij er alles aan gedaan om alternatieven te bekijken maar het is helaas niet gelukt. Bescherming van het gras is niet afdoende volgens de experts, alternatieve locaties (Presikhaaf, Strand Zuid) die aangeboden zijn liggen ver buiten het centrum en zijn te onbekend.

Zowel Arnhem Tapt als wij hebben nu besloten om het evenement te laten vervallen, met grote tegenzin. Blijft het feit dat we er niets aan kunnen veranderen.

Wij zijn teleurgesteld en hopen dat we in 2020 zeker een goede plek in Arnhem te krijgen. Hierover blijven wij in gesprek met de Gemeente.

Meer berichten