(foto: Simon van der Woude)
(foto: Simon van der Woude) (Foto: Simon van der Woude)

Gratis sport- en spelactiviteiten voor kinderen in Arnhem

Arnhem -  De Speelkaravaan van Jantje Beton organiseert van maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus gratis sport- en spelactiviteiten in samenwerking met speeltuin De Rommelkist in Arnhem. Gedurende 5 middagen kunnen kinderen via de speeltuin gratis meedoen aan sport-en spelactiviteiten waarbij het plezier in spelen en bewegen voorop staat. De lessen worden begeleid door professionele coaches en zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht het sportieve niveau. Als afsluiting wordt er een echte zeskamp georganiseerd. Aanmelden kan via de speeltuin.

De Speelkaravaan is met name bedoeld voor kinderen tussen de 7-12 jaar die een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Soms is er thuis niet voldoende geld beschikbaar om lid te worden van (sport)clubjes of om deel te nemen aan leuke activiteiten. Speciaal voor deze kinderen, maar ook voor andere buurtkinderen organiseert Jantje Beton daarom bijzondere speelactiviteiten in en rondom de speeltuin in hun buurt.

Via speeltuin De Rommelkist in Arnhem beleven de kinderen onder leiding van ervaren professionals 5 keer een onvergetelijke middag, waarbij de focus ligt op het plezier in spelen en bewegen en waarbij samen spelen belangrijker is dan winnen en scoren. De Speelkaravaan wordt afgesloten met een zeskamp, waarbij de kinderen aan de ouders laten zien, wat ze gedaan hebben de afgelopen week.

Meedoen?

Meedoen kan door je aan te melden bij speeltuin De Rommelkist (Fazantenweg 2a, Arnhem), of door een mail te sturen aan eibert.leusink@sportbedrijfarnhem.nl. De sport-en spelactiviteiten beginnen op maandag 29 juli om 14:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur) en duren tot 16:00 uur. De laatste les is op vrijdag 2 augustus in de middag van 14:30 tot 16:00.

Over de Speelkaravaan

De Speelkaravaan komt eraan! is een door Jantje Beton ontwikkeld landelijk project om met name kinderen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken bijzondere speelactiviteiten aan te bieden. Door samen met andere kinderen deel te nemen aan deze activiteiten, krijgen ze het gevoel er weer bij te horen, ontdekken ze hun talenten en werken ze aan hun zelfvertrouwen. De activiteiten worden georganiseerd in en rondom speeltuinen en zijn onderverdeeld in 4 thema's nl. theater, circus, sport & spel en upcylce (zelf speelgoed maken van oude materialen). Professionals uit diverse vakgebieden begeleiden de activiteiten, samen met vrijwilligers van de speeltuin. Tijdens het project worden de vrijwilligers opgeleid om de activiteiten na afloop van het project zelfstandig te kunnen begeleiden. In totaal wil Jantje Beton met de Speelkaravaan 5.000 kinderen bereiken via 50 speeltuinen. De Speelkaravaan komt eraan! wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Vriendenloterij.

Meer berichten