Foto: Igor Roelofsen

Winkelcentrum Presikhaaf wordt sterk ontmoetingspunt voor de wijk

Arnhem - De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan winkelcentrum Presikhaaf. Het eens zo verouderde winkelcentrum werd in verschillende fasen vernieuwd en geleidelijk openden zowel nieuwe als bestaande huurders hun deuren in prachtige nieuwe winkels. Er werd een versstraat toegevoegd en om het verblijf voor gezinnen met kinderen zo aangenaam mogelijk te maken werd onlangs een speelplein voor kinderen geopend in het centrum. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan gratis openbare toiletten voor bezoekers. Door al deze vernieuwingen zijn de bezoekersaantallen gestegen en zien de ondernemers in het winkelcentrum geregeld nieuwe klanten.
 

Maar de ambitie van eigenaar Wereldhave voor Presikhaaf ligt zeker niet alleen in het winkelen. "Naast een modern en goed functionerend winkelcentrum hebben we de ambitie om een echt ontmoetingspunt in de wijk te zijn. Een plek waar omwonenden graag komen en elkaar treffen. Of ze nu komen voor een kopje koffie, om te winkelen, om te sporten of gewoon zomaar", aldus Jeroen Verwolf van Wereldhave.

Om een sterker ontmoetingspunt te worden wordt actief gezocht naar nieuwe functies en huurders voor het centrum. En met succes. Zo werd in juni een overeenkomst met fitnessketen Basic-Fit heeft Wereldhave recent een overeenkomst gesloten met Tandzorg Arnhem voor een nieuwe praktijk in winkelcentrum Presikhaaf. Naast winkelen en horecabezoek wordt Presikhaaf vanaf najaar 2019 dus ook de plek voor een bezoek aan de sportschool of tandarts. Om het aandeel zorg in het winkelcentrum nog verder uit te breiden wordt er gesproken met verschillende partijen. Dit geeft bezoekers en omwonenden weer een extra reden voor een bezoek aan Presikhaaf.

De opening van Basic-Fit en Tandzorg Arnhem zal naar verwachting plaatsvinden in het najaar van 2019.

Meer berichten