De eerste zondag van Paviljoen de Vrijheid op het Stadsblokkenterrein was al enorm productief
De eerste zondag van Paviljoen de Vrijheid op het Stadsblokkenterrein was al enorm productief (Foto: Zefanja Hoogers)

Bouw je eigen chillplek op Stadsblokken

Afgelopen zondag was de feestelijke opening van ‘Paviljoen de Vrijheid’ op Strand Zuid. Vanaf nu kunnen kids van 7 t/m 14 jaar de hele vakantie iedere zondag van 13:00 t/m 17:00 uur bouwen aan hun eigen chillplek aan de Rijn. Hoe het er precies uit gaat zien kunnen ze zelf gaan bepalen. Het ontwerpen en bouwen is onderdeel van het kids programma Schavuiten van Zuid en wordt begeleid door makers van WijkLab Arnhem.

De opening werd georganiseerd door tieners van de Jeugdwijkraad Malburgen. Dit voorjaar haalden ze nog het jeugdjournaal met plannen voor een vakantieprogramma met creatieve workshops op Stadsblokken. Die droom is nu meer dan werkelijkheid geworden.

Tot en met 25 augustus is er iedere zondag van alles te maken en te beleven. Zo kan je bouwen met pallets, bamboe en oude lappen, en binnenkort ook een eigen restaurantje runnen met groenten, kruiden en andere eetbare planten uit eigen groenbakken en uit de natuur. Ook ouders mogen hun handen uit de mouwen steken maar kunnen ook relaxen met een drankje en een lekkere versnapering bij Strand Zuid.

Meedoen? Check het programma Schavuiten van Zuid x Stand Zuid op Facebook. Mail voor meer informatie en contact naar mail@wijklab.nu. Strand Zuid is op de stadsblokkenweg 103 bij het evenemententerrein.

Meer berichten