Op een kleurrijk schoolplein geven de leerlingen een prachtig drumconcert voor meester Erik.
Op een kleurrijk schoolplein geven de leerlingen een prachtig drumconcert voor meester Erik. (Foto: Hanneke de Zoete)

Directeur evangelische basisschool in Rijkerswoerd viert 25-jarig onderwijsjubileum

Arnhem - Vrijdag 21 juni was het feest op EBS de Rank. Directeur Erik Hendriksen werd flink in het zonnetje gezet ter ere van zijn 25-jarig jubileum in het onderwijs. Inmiddels is Erik Hendriksen bijna 4 jaar directeur op de Rank. Zijn loopbaan startte 25 jaar geleden als meester in Doorwerth, waarna hij 17 jaar geleden als leerkracht aan de slag ging op evangelische basisschool De Rank in Arnhem. In die tijd was de school nog gevestigd aan de Coehoornstraat, in het centrum van Arnhem. In 2015 verhuisde de school onder zijn leiding naar de Pythagorasstraat in de wijk Rijkerswoerd.

Op dit moment is EBS de Rank een bruisende en kleinschalige school met 110 leerlingen. De school groeit flink de laatste jaren. De evangelische identiteit is te merken in de kernwaardes: ‘Je bent waardevol’(kwalitatief goed onderwijs, ambitieus onderwijs, veiligheid), ‘Je bent verbonden’ (met Jezus, met elkaar en met ouders, samen spelen en leren) en ‘Je bent aan het leren’(ontdekkend leren, ruimte voor nieuwsgierigheid en uitdaging).Het enthousiaste en betrokken team greep het jubileum van de directeur aan om hem eens flink in het -letterlijke en figuurlijke- zonnetje te zetten.

Daardoor was deze dag ook weer een dag met genoeg te ontdekken en te leren voor de kinderen. Omdat meester Erik binnen de school vooral bekend staat om zijn muzikaliteit en enthousiasme, pakten de kinderen die dag uit met een geweldig drumconcert onder leiding van ‘de Klankenkaravaan’. Elke groep kreeg die ochtend een leuke workshop bodypercussie, waarna op het plein in het zonnetje een geweldig concert voor de directeur werd gegeven. Erik Hendriksen genoot van de voorstelling en sloot de ochtend af met de woorden ‘Met deze geweldige kinderen en een goed onderwijsteam vliegen de 25 jaar voorbij!’

Meer berichten