Foto: Frank Myszka

Wandel je Fit in Rijkerswoerd

voor een goede conditie

Petra de Kramer - Sportbedrijf Arnhem

Wandelen is een laagdrempelige manier om je conditie op te bouwen. In Arnhem zijn dan ook veel wandelgroepen actief. Dit keer spreek ik met de deelnemers van Wandel Je Fit in Arnhem-Zuid, een initiatief van Sportbedrijf Arnhem. Ze wandelen in de even weken, op dinsdagmiddag. Vertrekpunt is altijd de Hooijmaat, bij stadsboerderij De Korenmaat in Rijkerswoerd. De wandelafstand is gemiddeld 10 km.

Arnhem - Tonie leidt deze groep: "We zijn ongeveer een jaar geleden gestart met een kleine groep. Er kwam zelfs een tijdje een vrouw speciaal uit Vlaardingen hier naar toe om mee te wandelen. Nu is de groep redelijk vast met 6 à 7 personen. Maar er kunnen er nog meer bij hoor! Behalve het wandelen, is het sociale aspect wat ons vooral bindt. We houden van gezelligheid en humor tijdens het wandelen."

Herma en Joke zijn er vanaf de eerste wandeling bij. "Het tempo ligt op zo'n 5 km per uur en dat is best pittig, maar ik vind het goed te doen en ik bouw mijn conditie op. Ik heb last van mijn rug, daarom is het voor mij belangrijk om te blijven bewegen. En dat lukt allemaal goed met deze wandelingen", zegt Joke.

Ze wandelen zo'n 2 uur, maar de route staat nooit van te voren vast. "We gaan de dijk op en volgen Tonie blindelings", lacht Herma. "De omgeving hier is prachtig. Je komt op plekken die je nog niet kent en dat gewoon vlak bij huis."

Gert loopt ook al een jaar mee. "Wat zo leuk is aan de wandelgroep is dat je gewoon kunt aansluiten, zonder na te denken waar je heen moet. Dat vind ik wel prettig, ja." "En dat we het onderling gezellig hebben, vind ik ook heel belangrijk", vult Tinie aan. Als ze klaar zijn, drinken de meesten nog wat bij De Hooijmaat. Tonie: "De mensen zijn zo gastvrij hier, we komen er heel graag. Ik nodig mensen uit om eens vrijblijvend mee te lopen. Kijk of je het aankunt. De laatste wandeling voor de zomer is 25 juni. Na de vakantie starten we weer op 7 augustus. Vergeet dan niet een flesje water mee te nemen. Je bent tenslotte 2 uur onderweg."

Voor meer informatie: www.sportinarnhem.nl/senioren.

Meer berichten