Monica Meijer
Monica Meijer (Foto: Fons Haenraets)

Arnhemse boekverkoopster genomineerd als Boekverkoper van het Jaar!

Monica Meijer, boekverkoopster in De Arnhemse Kinderboekwinkel, staat op de shortlist voor de prijs van Boekverkoper van het Jaar 2019-2020. Dit werd onlangs bekendgemaakt tijdens de Elspeetconferentie in Amsterdam.

Tot 2 juni konden klanten van Nederlandse boekhandels stemmen op hun favoriete boekverkoper. Op de shortlist stonden 28 namen van boekverkopers uit het hele land.
In totaal is er ruim 8000 keer gestemd. De vijf boekverkopers met de meeste publieksstemmen bereikten de shortlist. Monica Meijer uit Arnhem is één van hen.

Monica Meijer

Monica werkt al ruim veertig jaar tussen de kinderboeken; eerst in de bibliotheek en sinds 1990 in de Arnhemse Kinderboekwinkel. Voor de klanten is ze een bekend gezicht, bijna iedereen was tijdens de stemweken meteen bereid een stem op haar uit te brengen.
‘Monica weet alles over elk boek,’ was een reactie, ‘Monica heeft de beste tips, haar adviezen zijn zonder uitzondering een schot in de roos’, ‘Monica is altijd vrolijk, vriendelijk en enthousiast’, ‘We komen graag in de Arnhemse Kinderboekwinkel, leuke tips en goede service’ en ‘Monica is gewoon een heel leuke vrouw’.

De Arnhemse Kinderboekwinkel kan nu bezoek verwachten van de vakjury van de Stichting Elspeet. Zij beslissen na rijp beraad wie van de vijf boekverkopers van de shortlist zich uiteindelijk Boekverkoper van het Jaar 2019 – 2020 mag noemen.

Stichting Elspeet

Stichting Elspeet organiseert jaarlijks de Boekverkoper van het Jaar-verkiezing om een enthousiaste, servicegerichte boekhandelaar te belonen voor zijn of haar werk. De winnaar wordt op 26 augustus tijdens De Beste Boeken Live bekendgemaakt en ontvangt bij die gelegenheid de door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel ontworpen Albert Hogeveen Bokaal, vernoemd naar de illustere Groningse boekverkoper. De prijs wordt dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt.

Meer berichten