Saskia Bak (Bestuur FDFA), Riëlle Schoeman (Zakelijk directeur FDFA), Sebastiaan Kramer (Creatief directeur FDFA) en Berry Kessels (Bestuur FDFA) tijdens de opening van FDFA Showroom
Saskia Bak (Bestuur FDFA), Riëlle Schoeman (Zakelijk directeur FDFA), Sebastiaan Kramer (Creatief directeur FDFA) en Berry Kessels (Bestuur FDFA) tijdens de opening van FDFA Showroom (Foto: Eva Broekema)

FDFA blikt terug op succesvolle openingsweek

Met Nacht van de Mode als afsluiter van een eerste week vol evenementen op het gebied van mode, design en creativiteit, kijkt Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) terug op een succesvolle eerste week. Het festival trapte af op zaterdag 1 juni met de opening van de expositie We’re in this together van Museum Arnhem en de Ontwerp Winkel Arnhem van Ontwerp Platform Arnhem (OPA) in De Kerk, en sloot af met de feestelijke opening van de hoofdlocatie van FDFA’19: FDFA Showroom. De hoofdlocatie was tot en met 8 juni geopend voor publiek en meer dan 1000 bezoekers namen een kijkje bij de expositie.

De week werd aangevuld met de opening van de exposities Mode in Rozet en Human Power bij Jones Arnhem, de Graduation Shows van ArtEZ Fashion Design (BA), diverse evenementen van de ArtEZ Fashion Masters, een drukbezochte Salon des Refusés in Luxor Live en de lancering van Proeftuin Duurzame Mode 025. De week werd afgesloten met een geslaagde elfde editie van Nacht van de Mode in het Modekwartier.

FDFA gaat nog de hele maand juni en de eerste week van juli door met diverse evenementen, exposities, voorstellingen, feesten en workshops. Deze week vinden onder andere Female Voices, een ontmoeting voor vrouwelijke ondernemers, de ArtEZ finals van Jazz & Pop, Docent Theater en de Toneelschool en diverse workshops bij Rozet plaats. Ook de exposities bij onder andere De Kerk, Rozet en Dudok zijn de hele week te bezoeken.

Over Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA)

FDFA vervult een regionale platformfunctie op het gebied van mode, die regionale professionals en organisaties in de mode koppelt aan elkaar, aan het brede publiek en de inwoners van Arnhem. Dat gebeurt in belangrijke mate tijdens Juni Modemaand, als FDFA verschillende initiatieven bundelt en in samenhang naar buiten toe presenteert.

Meer berichten