Tijdens Off the Walls zijn korte films te zien op onverwachte plekken.
Tijdens Off the Walls zijn korte films te zien op onverwachte plekken. (Foto: Go Short)

Arnhem verandert in gigantische bioscoop

Op vrijdag 21 juni transformeren de witte muren van Arnhem tot een gigantische bioscoop voor korte films. Go Short presenteert deze avond tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht de gratis filmwandeling Off the Walls door het centrum van Arnhem. Na zonsondergang loop je met een grote groep langs bijzondere plekken. Hier worden de beste korte films van de laatste tijd geprojecteerd op muren. Naast deze filmwandeling zijn er in Focus Filmtheater andere filmprogramma’s en een spetterend eindfeest te bezoeken tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht.

Off the Walls

Zwerf mee door de stad tijdens een geheimzinnige en originele tocht en bekijk. Hoe dat werkt? We vertonen een korte film op een lichte muur en wanneer de film is afgelopen pakt onze crew snel alle apparatuur in. Op de bakfiets racen zij naar de volgende locatie. Het publiek loopt rustig naar de volgende plek om te genieten van een nieuwe vertoning. Zo zie je verschillende vette films op eigenzinnige locaties. Off The Walls Arnhem is gratis en start om 22.06 uur als de zon ondergaat en de kortste nacht begint. Mensen Zeggen Dingen verzorgt de opening van Off the Walls. De wandeling eindigt in BAR.DE.GROEN waar mogelijkheid is voor een borrel. Stuur via Whatsapp een bericht naar 024 663 6789 als je Off the Walls wilt bezoeken en ontvang de startlocatie.

Off the Walls is een productie van Go Short en Deep End Film. Voor deze bijzondere editie in Arnhem bundelt Go Short haar krachten met partners Museum Arnhem, Humanoid, BAR.DE.GROEN en FDFA.

Filmfestival van de Kortste Nacht

Go Short viert op 21 en 22 juni samen met Gelders DOEK en Focus Filmtheater de kortste nacht van het jaar met het Filmfestival van de Kortste Nacht. Het festival brengt de korte film naar Arnhem en biedt een nieuw, professioneel platform voor filmtalent uit de regio. Makers en publiek komen samen tijdens de verschillende filmprogramma’s. Op vrijdagavond 21 juni en zaterdag 22 juni zie je de beste shorts in Focus Filmtheater in Arnhem en wordt het Gouden Hert uitgereikt aan de beste Gelderse film. Van Oscarfilms tot komedie en van Gelders talent tot animatie: alles komt voorbij. Ook buiten de filmzalen vinden er evenementen plaats, zoals Off the Walls op vrijdagavond en het feest Dagschotel x De Kortste Nacht – Movie Bites & Other Delights op zaterdagavond in Focus. Go Short steunt daarnaast het Gelders filmklimaat met de Gelderland Film Pitch, waarbij regionale filmmakers kans maken op een intensief begeleidingstraject én een startbudget om een korte film te realiseren.

Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, BNG Cultuurfonds en Omroep Gelderland.

Meer berichten