Eeuwenoud kasteel met bijzonder interieur

DE STEEG – Middachten is een groot particulier landgoed nabij Arnhem. Het is al meer dan 800 jaar in familiebezit, nog volop in bedrijf en compleet met bossen, landbouwgronden, boerderijen en een volledig ingericht kasteel, te midden van prachtige tuinen. De huidige eigenaar wil het landgoed behouden voor de toekomst en tonen aan geïnteresseerden. Daarom gaan de deuren van het kasteel open op alle zondagen in juli en augustus. Liefhebbers kunnen dan een uniek kijkje binnen nemen onder leiding van een gids.

Doordat Middachten nooit is verkocht, maar altijd vererfde op een lid van de familie, is de inboedel van het kasteel bewaard gebleven. Het kasteel is nu ingericht, zoals het rond 1900 was, met gebruik van de oorspronkelijke meubels en voorwerpen. Dit is uniek voor Nederland. Bovendien is Middachten de trotse bezitter van een omvangrijke collectie portretten. Kasteel Middachten is nadrukkelijk geen museum, maar een bewoond huis. Direct bij binnenkomst door de monumentale voordeur voelt u de huiselijke, warme sfeer.

Kasteel Middachten is geopend op alle zondagen in juli en augustus 2019. De rondleidingen starten om 13.30 en 15.00 uur. Entree: € 11,00 p.p., kinderen tot 12 jr. gratis. Deze prijs is inclusief bezoek aan de omliggende kasteeltuinen. Jaarrond zijn ook rondleidingen op aanvraag mogelijk, voor groepen vanaf 20 personen. Parkeren - Parkeerplaats Smidsallee, Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden. Meer info: www.middachten.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden