Foto: Bart van Hoek

Voedsel printen in Musis

Vandaag wordt het eten van de toekomst geprint in Musis. DrieGasthuizenGroep geeft een bijeenkomst voor medewerkers en vrijwilligers om te laten zien hoe voedsel geprint kan worden met 3D-printers. Presentatrice Hélène Hendriks zal de middag begeleiden. In de Muzenzaal spreekt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en de medewerkers en vrijwilligers kunnen van dichtbij zien hoe door middel van 3D-printers eten wordt geprint.

Musis biedt podium aan een bijzonder evenement. In samenwerking met Byflow en Holland Food Service is DrieGasthuizenGroep gestart met het 3D-printen van fingerfood. Dit is een vorm van eten waarbij geen bestek is vereist, dit maakt het eten ervan intuïtiever.

In de middag krijgen de medewerkers en vrijwilligers van DrieGasthuizenGroep in de Muzenzaal tijdens dit besloten evenement een voorlichting over hoe het printen in zijn werk gaat. Op het programma staan onder andere Hélène Hendriks en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, hij neemt het publiek mee in de wereld van het brein. Op het podium wordt ook een live demonstratie gegeven van de 3D-printers. Hierna kunnen de aanwezigen vrij rondlopen langs de boekenmarkt en fingerfood proeven. In de Jubileumzaal draaien 3D-printers op volle toeren, daar kan iedereen van dichtbij zien hoe eten geprint wordt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden