Tennisvereniging Schuytgraaf opent nieuwe Padel Courts

Padel, een combi tennis en squash, is de snelst groeiende sport in de wereld. Met meer dan 10 miljoen enthousiaste spelers wint het ook snel terrein in Nederland. Op 16 juni opent TV Schuytgraaf de eerste twee Padel Courts in Arnhem met demonstratiewedstrijden 11:30 uur tot 12:30 uur daarna zal de officiele opening van de banen plaatsvinden door de wethouder sport van Arnhem, Dhr. Jan van Dellen.

De nieuwe Padel Courts zijn tot stand gekomen door een nauwe samenwerking met de Gemeente Arnhem, TV Schuytgraaf en PadelFactory. Deze Arnhemse leverancier legt nu de laatste hand aan de realisatie van de nieuwe professionele banen.

Op een veld van 20 x 10 meter wordt er in teams van 2 tegen 2 gespeeld in een kooi van glas en hekwerk Tijdens het spel mogen deze wanden van glas en hekwerk gebruikt worden om de bal terug te spelen op de helft van de tegenstander. Het spel kenmerkt zich door een hoge dynamiek, veel interactie en fantastische rally's. De puntentelling is identiek aan tennis en er wordt gespeeld met speciale Padel rackets en ballen. De sport is laagdrempelig om 'in te stappen' voor jong en oud.

Bezoek de demonstratiewedstrijden op 16 juni 2019
Kom eens kijken bij de kick-off van deze leuke sport in de Schuytgraaf. Een aantal Nederlandse toppers zijn aanwezig om alle elementen van het spel te laten zien. Nu al enthousiast? Neem dan contact op en stuur een email naarpadel@tvschuytgraaf.nl voor het huren van de baan of het nemen van Padel lessen. 

Scoren met Padel kan nu ook in Arnhem!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden