Foto: Jeroen van Heijningen

Verduurzaming Schepen van Voorsthof in Kronenburg

Op dinsdag 11 juni 2019 heeft woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem, samen met SW Vastgoedverbetering, een steigerdoek bij de flat Schepen van Voorsthof onthuld. Dit steigerdoek kondigt de uitvoering van het duurzaamheidsproject aan.

Beter energielabel
De 109 appartementen zijn aan onderhoud toe. Volkshuisvesting combineert dit met de uitvoering van werkzaamheden die leiden tot een beter energielabel. Straks hebben bijna alle woningen energielabel A. Nu is het gemiddelde label nog C of D. De energierekening van bewoners kan hierdoor lager uitvallen.

Uitstraling
Bijzonder is dat de flat een moderner aanzicht krijgt. Naast een uitgebreide schilderbeurt worden de balkonhekken vervangen met toevoeging van een geïntegreerde plantenbak. De schuiframen worden vervangen door draai-/kiepramen. Dit betekent voor bewoners meer gebruiksgemak.

Verkoeling
Kronenburg is één van warmste woonplekken van de stad. Bij het aanbrengen van nieuwe dakbedekking wordt daarom ook groen op het dak aangebracht. Op verzoek van bewoners wordt buitenzonwering aangebracht. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden