Arnhem heeft nieuwe Stroomversneller

Esther Dikkers is benoemd tot de nieuwe Stroomversneller van gemeente Arnhem. In navolging van Hans Eliëns en Frank Tazelaar heeft Dikkers de opdracht gekregen van gemeente Arnhem om nieuwe initiatieven binnen kunst en cultuur in de stad te ondersteunen.

"Stroomversneller Arnhem is een hele charmante regeling waarbij projecten en initiatieven binnen kunst en cultuur op een laagdrempelige manier een bijdrage kunnen krijgen voor hun activiteiten", aldus Dikkers. Om in aanmerking te kunnen komen voor een subsidie is het met name van belang dat het een nieuw initiatief is van een partij die nog niet op een andere manier financieel ondersteund wordt door de gemeente. Een voorwaarde is dat het project 'een kontje' geeft aan de kunstenaar en zijn/haar carrière.

Adviseurs
Om te toetsen of de artistieke kwaliteit van het project voldoende is, heeft Dikkers een poule van vakmensen om zich heen verzameld die haar adviseren. Hiermee wordt de toetsing van de aanvragen op een onafhankelijke en transparantie manier gedaan. De adviseurs zijn Jessica de Jaeger (theater en dans), Pieter Kwant (muziek), Frank Tazelaar (literatuur), Jeroen Glas (beeldende kunst), Tessa de Boer (mode), Marleet Slot (film - live action) en Mascha Halberstad (film - animatie).

Schakel025
Esther Dikkers is sinds 1 februari 2019 aangesteld om het nieuwe cultuurplatform van Arnhem op te richten; Schakel025. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een online platform dat veel informatie bevat voor beroepskunstenaars; van subsidiedeadlines tot hoe je omgaat met veiligheid op een evenement. Daarnaast zal Schakel025 ook activiteiten gaan organiseren, waaronder trainingen voor fondsenwerving. De Stroomversneller Arnhem valt vanaf dit jaar ook onder het cultuurplatform.

Subsidie aanvragen bij Stroomversneller Arnhem
Stroomversneller aanvragen kan via de website: stroomversnellerarnhem.nl. Daar staan ook alle criteria vermeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden