Foto:

Inzuid brengt geschiedenis tot leven

Vanuit een gedeelde passie voor theater en geschiedenis is Produktiehuis Inzuid al jaren actief als producent van bijzondere belevingsprodukties. Vanaf nu zijn deze produkties ook in Arnhem te beleven.

Een rondleiding door de oude binnenstad van Arnhem waar de sporen van een verleden nog steeds zichtbaar zijn is natuurlijk een happening op zich. Maar zodra acteurs de rol van gids gaan overnemen en de verhalen opnieuw leven in blazen wordt de beleving voor de toeschouwer een stuk interessanter. Theatermaker en acteur Ron Roumen (55) produceert Stadsbelevingstochten in Arnhem. In Arnhem bijvoorbeeld is niemand minder dan Graaf Otto van Gelre de gids die verhalen uit zijn leven opdist en deelnemers aan de tocht meeneemt in de highlights van de historie. Om de tocht nog interactiever te maken zijn er gedurende de route door Arnhem diverse actieve spel- opdrachten verwerkt. De deelnemers stappen op die manier echt terug in de tijd.

Naast de Stadsbelevingstochten in het bruisende centrum van Arnhem kunt u met Inzuid ook de bossen in. Daar ontrafelt zich het oude verhaal van de Smokkelaars. Deze Theaterspel Belevingstocht geeft u een inkijk in het leven van de smokkelaars van de vorige eeuw, maar daagt u tevens uit om actief 'een proeve van bekwaamheid' af te leggen. Een outdoor event vol uitdaging , humor en historie.

Produktiehuis Inzuid is een bureau voor theater- Film en Televisieprodukties en heeft zich de afgelopen jaren bezig gehouden met uiteenlopende produkties die allemaal een relatie hebben met de regionale en stedelijke historie. Zowel in het theater als in films en documentaires. Vanaf nu is Inzuid gevestigd in het Arnhemse Klarendal. Vanaf hier bedienen een groot deel van Zuid-Oost Nederland. Inzuid maakt produkties voor groepen, families en bedrijven.

Meer informatie: www.inzuid.com

Meer berichten