Isseltaler Musikanten
Isseltaler Musikanten (Foto: Isseltaler Musikanten)

Sonsbeekvlot

Na diverse optredens met jazz- en bigbandmuziek is het nu de beurt aan de (traditionele) blaasmuziek. Op twee achtereenvolgende zondagen zijn twee blaasmuziekstijlen te beluisteren in Arnhems mooiste stadspark Sonsbeek.

Op zondag 16 juni kunt u kennis maken met de blaasmuziek van Blaaskapel De Breethaler uit Maasbree en op zondag 23 juni kunt u luisteren naar de Böhmische- en Egerländermuziek van de Isseltaler Musikanten uit buurgemeente Rheden. De concerten beginnen om 12.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Het drijvend podium van Sonsbeek Vlotconcerten ligt in de grote vijver van het Sonsbeekpark voor Brasserie De Boerderij.

Blaaskapel De Breethaler

De Breethaler is een blaaskapel uit het Noord-Limburgse dorp Maasbree. De kapel bestaat uit een twintigtal muzikanten aangevuld met een zangduo. Dirigent van de kapel is Paul Daemen. Onder zijn bezielende leiding wordt u meegenomen op een betoverende reis door de mooie streken van Bohemen en het Egerland.

De Isseltaler Musikanten

De Isseltaler Musikanten hebben spreekwoordelijk aan de wieg gestaan van de Sonsbeekvlotconcerten. Jarenlang traden zij op in het park en trokken volle oevers met liefhebbers. De Rhedense blaaskapel is uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische- en Egerländermuziek. De muzikanten staan onder leiding van Cyrille van Poucke.

Sonsbeek vlotconcerten

De Vlotconcerten maken al tientallen jaren deel uit van de zomerse evenementen in het Sonsbeekpark. Het wateroppervlak van de Grote Vijver, het drijvende vlot en de groene ambiance zorgen altijd voor een bijzondere sfeer. Met een natuurlijke akoestiek treden op het vlot de meest interessante bands en orkesten op. Blaasmuziek, jazz, bigband en meer.

Op de Facebookpagina ‘Sonsbeekvlotconcerten’ kunt u kennisnemen van alle optredens (van bigbands, blaaskapellen etc.) welke op het vlot worden gegeven, alsmede (archief)foto’s bekijken en kennis nemen van toeristische wetenswaardigheden over Arnhem en het Sonsbeekpark.

Meer berichten