Campagnebeeld AAFF
Campagnebeeld AAFF (Foto: St. Dag van de Architectuur Arnhem)

Arnhem Architectuur Film Festival in Focus

Stichting Dag van de Architectuur Arnhem organiseert i.s.m. Focus Filmtheater van 12 t/m 15 juni 2019 het Arnhem Architectuur Film Festival (AAFF). Een reeks boeiende, architectuur gerelateerde films en documentaires die het thema ‘verbindend verleden’ telkens vanuit een andere, verrassende invalshoek belichten. Te zien zijn: The Competition (Angel Borrego, Cubero), The Destruction of Memory (Tim Slade), Citizen Jane Battle fort he City (Matt Tyrnauer) en Bauhaus Spirit (Niels Bolbrinker), allen voorzien van een inleiding door een inspirerende gastspreker. Daarnaast is er op zaterdag 15 juni een Architectuurdiner en worden er diezelfde dag rondleidingen gegeven door de architect van Focus, Robert Alewijnse van DP6. Het Arnhem Architectuur Film Festival is onderdeel van de landelijke Dag van de Architectuur.

Reserveren en prijzen

Toegangsprijzen zijn €9,50 (wo) of €10,50 (vr, za) per film, met F-pas €2 korting. Een passe partout kost €27,50, met F-pas €25. De Cinevillepas is geldig. Zie www.focusarnhem.nl voor meer informatie en tickets.

Filmprogramma

woensdag 12 juni – 19:00
THE COMPETITION - spreker: Jurriaan van Stigt, Levs architecten

Angel Borrego Cubero; Spanje 2013, 99 min., Engels gesproken of ondertiteld
In deze documentaire strijden de beroemde architecten Norman Foster, Frank Gehry, Jean Nouvel, Dominique Perrault en Zaha Hadid om de ontwerpopdracht voor een Nationaal Museum in Andorra.

vrijdag 14 juni – 19:00
THE DESTRUCTION OF MEMORY - spreker: Hans Jungerius, ontdekkingsreiziger

Tim Slade, USA 2016, 81 min, Engels gesproken of ondertiteld
In de afgelopen eeuw is het fenomeen ‘culturele vernietiging’ tot een doelbewuste oorlogsstrategie met catastrofale gevolgen verworden.

zaterdag 15 juni - 19:00
CITIZEN JANE BATTLE FOR THE CITY - spreker: Gijs Frencken, hoofdadviseur stedenbouw en landschap bij Gemeente Arnhem

Matt Tyrnauer, USA 2016, 92 min, Engels gesproken
Jane Jacobs (1916-2006) was in de jaren vijftig en zestig een invloedrijk activist met behoorlijk controversiële ideeën over stedenbouwkundige ontwikkelingen en stadsplanning.

zaterdag 15 juni - 21:00
BAUHAUS SPIRIT - spreker: Ton Schulte, artistiek directeur van CASA (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem)

Niels Bolbrinker, Thomas Tielsch; Duitsland 2018, 95 min. Duits gesproken (wellicht Engels ondertiteld)
Documentaire over honderd jaar Bauhaus: een radicale, artistieke utopie die zou uitgroeien tot een van de meest toonaangevende stromingen in kunst, vormgeving en architectuur.

Architectuurdiner
Op zaterdag 15 juni is het mogelijk om deel te nemen aan het 'architectuurdiner', verzorgd door Focus I Eten + Drinken. Het eten wordt 'op zijn Italiaans' geserveerd, aan lange tafels in de foyer van Focus, en bestaat uit: lasagna alla bolognese, asperge quiche (vegetarisch), salade en brood met dips. De prijs is €15,- p.p. (exclusief drankjes). Er is slechts beperkt plek dus weer er snel bij! Graag reserveren via info@focushoreca.nl, ovv 'architectuurdiner 15 juni', naam, aantal personen, telefoonnummer en evt. dieetwensen. De inloop is vanaf 17:30 uur, het eten staat om 18:00 uur op tafel.

Rondleiding
Op zaterdag 15 juni om 13:30 uur en 15:00 uur geeft de architect van Focus, Robert Alewijnse van DP6, een rondleiding door het gebouw van Focus Filmtheater. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: rondleiding@dagvandearchitectuur-arnhem.nl.

Over Stichting Dag van de Architectuur Arnhem
Stichting Dag van de Architectuur Arnhem heeft zich als doel gesteld architectuur onder de aandacht te brengen van een breed publiek. De organisatie wil het publiek inspireren, zich bewust laten worden van de gebouwde omgeving en aandacht geven aan het vak van de architect.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden