Cursus over omgaan met autisme in Arnhem

Op 7 juni start in Arnhem de vierdaagse Basiscursus Geef me de 5. In deze cursus leren ouders en zorg- en onderwijsprofessionals wat autisme is en hoe zij de Geef me de 5-methodiek op maat kunnen toepassen in de praktijk. De Geef me de 5-methodiek leidt tot meer positief contact, minder ongewenst of onhandelbaar gedrag en een groter ontwikkelingsperspectief voor mensen met autisme.

Sinds november 2017 trokken de Geef me de 5-lezingen 'Dit is autisme' en 'De aanpak bij autisme' ongeveer 40.000 bezoekers. Mensen die deze methodiek in de praktijk willen leren toepassen, volgen de vierdaagse cursus. De cursus in Arnhem start op 7 juni. De tweede dag vindt plaats op 6 september, de derde op 4 oktober en de laatste cursusdag is op 1 november. De cursus is zowel geschikt voor ouders als voor professionals uit het onderwijs en de zorg.

Mensen die de Basiscursus al hebben gevolgd en nog vaardiger willen worden in het toepassen van de methodiek en de bijbehorende communicatietechnieken, kunnen de Geef me de 5 Verdiepingscursus volgen. Die gaat in Arnhem van start op 5 september. De vierde en laatste cursusdag is op 21 november.

Over Geef me de 5

Teruggaan naar de oorzaak van gedrag vormt de basis van de Geef me de 5-methodiek. Die ligt in de gefragmenteerde informatieverwerking van mensen met autisme en wordt veroorzaakt door acht storingen in het brein. Als de omgeving daarop afstemt en de communicatie op aanpast, is met deze aanpak vooruitgang te boeken op alle ontwikkelingsgebieden, ongeacht de leeftijd, intelligentie of mate van problemen van degene met autisme.

Geef me de 5 heeft al duizenden gezinnen geholpen. De cursussen en opleidingen voor ouders, verzorgers en professionals uit het onderwijs en de zorg, worden gemiddeld beoordeeld met een 9,2 (onafhankelijk onderzoek door CEDEO).

Colette de Bruin, othopedagogisch gedragsdeskundige, ontwikkelde de Geef me de 5-methodiek. In 2017 zijn de oorzaken van autisme in het brein en waarom de methodiek zo goed werkt, wetenschappelijk onderbouwd door dr. Fabiënne Naber.

Praktisch toepasbaar

Door de mix van theorie, video's en oefeningen krijgen cursisten inzicht in het brein en de oorzaken van het gedrag van mensen met autisme. Zij leren hoe zij adequaat met dat gedrag kunnen omgaan. Na elke cursusdag gaan ze naar huis met praktische tips die zij direct kunnen toepassen. Thuis of op het werk.

Tijdens deze cursus is er veel ruimte voor interactie en persoonlijke vragen. Na iedere cursusdag krijgen cursisten de opdracht om thuis of op hun werkplek bepaalde situaties te filmen. De tweede, derde en vierde cursusdag starten met deze video's en praktijkvoorbeelden. Zo leren cursisten van elkaar, krijgen zij tips op maat en wordt de theorie gekoppeld aan de eigen praktijk.

Meer informatie over de cursus is te vinden op: https://www.geefmede5.nl/cursussen.

Meer berichten