Sonsbeek Vlotconcerten
Sonsbeek Vlotconcerten (Foto: Jan-Joris Heling)

Sonsbeek Vlotconcerten gaan ook dit jaar weer door!

Dit jaar zijn er in totaal 8 concerten gratis te bezoeken (op zondagen van 2 juni tot en met 4 juli). De aftrap van het 41e seizoen wordt verzorgd op donderdag 30 mei (Hemelvaart) door de Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers”.

Het vlotconcert is te beluisteren tussen 12.00 en 14.00 uur, vanaf het drijvende podium in de Grote Vijver voor Brasserie De Boerderij, Parkweg 2, (6812 BT) in Arnhem.

Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’

Het regiments Garde Genadiers en Jagers was voorheen gelegerd in Arnhem. Het regimentsorkest, onderdeel van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, treedt regelmatig op bij officiële ceremonies en internationale taptoes. De muzikanten spelen op een hoog niveau; een doorsnee fanfare is het al lang niet meer, eerder een groot koper-ensemble met slagwerk. De veelzijdigheid van het orkest komt onder andere tot uiting in de diverse muziekstijlen die zij zich eigen hebben gemaakt in de afgelopen jaren. Van marsen tot klassiek tot jazz. Wat zal dat vlotconcert op 30 mei klinken!

Programmering

Nieuw dit jaar is dat een commissie een selectie heeft gemaakt uit de vele aanmeldingen. Deze commissie bestaat uit Guus Tangelder, Jan-Joris Heling en Menno Romer, alle drie met grote expertise binnen de bigbands en blaaskapellen. Zij hebben gekeken naar een mix van kwaliteit en diversiteit, waardoor er een mooi programma klaar staat voor op het vlot in Sonsbeek.

Er is altijd veel interesse geweest bij de diverse orkesten en bands om op te treden in het Sonsbeekpark; er bestaat zelfs een wachtlijst. De reeks concerten voorziet in de behoefte van veel amateurmuziekgroepen om zich op een goed podium te kunnen presenteren. Ieder jaar krijgen ook jonge muzikanten de mogelijkheid om op het drijvende podium muzikaal te swingen, zodat de toekomst gewaarborgd is. Ook dit jaar is er aandacht voor jongtalent met optredens op 7 juli van De JazzKids en De PuBi’s.

Het programma van 2019

donderdag 30 mei 2019 Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers
zondag 2 juni 2019                         Klarendal Jazz Orkest (KJO)
zondag 9 juni 2019                         Bigband Ravenstein
zondag 16 juni 2019                 Blaaskapel de Breethaler
zondag 23 juni 2019                 Isseltaler Musikanten
zondag 30 juni 2019                 Big Band HAN
zondag 7 juli 2019                         De JazzKids & De Pubi's
zondag 14 juli 2019                        Bigband Bemmel

Regen

Hoewel regen goed is voor het park, is het tijdens een openluchtconcert niet echt prettig. De ervaring is echter dat de concerten vrijwel altijd doorgaan. Gaat het concert wegens weersomstandigheden niet door dan staat dat op de Facebookpagina’s (Sonsbeekfestival en Sonsbeekvlotconcerten).

De Vlotconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Arnhem en Prins Bernard Cultuurfonds.

Meer berichten