Links: Charley Toorop, Zelfportret Villefranche, olieverf op doek,1934. Collectie Museum Arnhem. Rechts: Kimberly Molina
Links: Charley Toorop, Zelfportret Villefranche, olieverf op doek,1934. Collectie Museum Arnhem. Rechts: Kimberly Molina (Foto: )

Museum Arnhem in de wijk

"Ik noem mezelf altijd de Curaçaose Nederlander omdat ik me met beide culturen identificeer. Het is wel lastig omdat ik voor sommigen te Nederlands ben en daardoor niet wordt gezien als een 'echte' Curaçaoënaar en andersom zou ik nooit als een 'echte' Nederlander worden gezien. Ik merk in mijn werk dat veel jongeren met een migratieachtergrond hier tegenaan lopen." Als jongeren coach bij Update Arnhem vindt Kimberly Molina het belangrijk om jongeren te kunnen bereiken en hen te helpen met dit soort identiteitsvraagstukken.

Kimberly kan kunst heel erg waarderen als het niet te pretentieus is. Ze houdt van vakmanschap en toegankelijkheid. Het zelfportret van Charley Toorop, uit de collectie van Museum Arnhem, is hierdoor haar favoriete kunstwerk: "Ik kan me inbeelden dat het een sterke dame is. Er komen gelijk allerlei vragen in me op: waarom is je haar zo? Waarom is je neus zo afgebeeld? Indrukwekkend dat je haar karakter kan aflezen aan alleen olieverfstrepen. Wat is er gebeurd in haar leven, dat ze zichzelf zo streng afbeeld?"

Museum Arnhem is tijdelijk gesloten wegens uitbreiding en vernieuwing. Kunst is er om gezien te worden! Daarom zijn de kunstwerken op zoek naar Arnhemmers. Museum Arnhem maakt in elke wijk een korte stop om Arnhemmers de collectie te laten ontmoeten.

Meer berichten