Inschrijving Ome Joop's Tour volle gang

Van de redactie

De jeugdronde door Nederland

Ook dit jaar wordt de traditionele Ome Joop's Tour gehouden. Aankomende editie loopt van zondag 21 juli (verzameldag) t/m woensdag 31 juli. Het doel dat Stichting Ome Joop's Tour nastreeft, is het (jaarlijks) organiseren van een fietstour voor jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 13 jaar.

Arnhem - Bovendien moeten deze kinderen weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben. Het stichtingsbestuur maakt bij het uitnodigingsbeleid geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst, nationaliteit, of anderszins. Met ruim 150 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 13 jaar fietst Ome Joop's Tour door Nederland. De tiendaagse jeugdwielerronde betekent veel voor hen: even weg uit de dagelijkse beslommering, samen met leeftijdgenootjes respectvol genieten en lekker vakantie vieren. Met besef van normen en waarden. Onmisbaar in de huidige maatschappij en voor hun toekomst.

Geschiedenis

Van begin af aan wordt de trip méér bekend onder de naam Ome Joop's Tour. Aanvankelijk is de opzet van de provinciale tocht heel bescheiden. Maar het voor die tijd opmerkelijke initiatief slaat geweldig aan. En dat geldt vooral voor de kinderen en hun ouders. Voor hen is het ten slotte ook bedoeld. Voor menig kind is het de enige, echte vakantie van het hele jaar. De gelukkigen zijn er eens helemaal uit. Ze komen in een andere omgeving en ontmoeten nieuwe mensen. Ouders, die hun kroost weinig kunnen geven gezien de economisch sobere omstandigheden, zijn dolblij met het goede en goedkope alternatief. Zij waarderen het initiatief dat hen door enthousiastelingen wordt geboden.

Er zitten inmiddels vele foto's in de archieven van Ome Joop's Tour. Daaruit blijkt dat ook in het prille begin veel belangstelling voor het initiatief was. Oude Arnhemmers, die de start van de eerste ronden meemaakten, kunnen er smakelijk over vertellen. Het was iets waar op velen hadden gewacht. Er werd maar weinig voor kinderen georganiseerd. Velen maakten zich daar zorgen over en Ome Joop's was daarvoor een goed initiatief.

Meer berichten