Ton en Alwin zijn blij met alle verbeteringen op playground Thialf
Ton en Alwin zijn blij met alle verbeteringen op playground Thialf (Foto: Petra de Kramer)

Vernieuwingen op playground Thialf

De Vrijstaat ligt er mooi bij

Petra de Kramer - Sportbedrijf Arnhem

Afgelopen maanden is er flink gewerkt om de Vrijstaat Thialf met de playground op te knappen. Tijdens de nieuwbouw in het Spijkerkwartier ontstond in 2016 dit idee. Als de wijk toch vernieuwd wordt, zouden we dan ook niet gelijk Thialf kunnen aanpakken? En zo werd een werkgroep gestart met vrijwilligers, Stichting Vrijstaat Thialf, gemeente Arnhem en Sportbedrijf Arnhem.

Arnhem - Alwin van Stichting Vrijstaat Thialf en Ton, beheerder van de playground, zijn blij met de goede samenwerking van alle partijen. Het was een lang traject en niet alles ging vanzelf, maar het is gelukt. Door financiële bijdragen van de Provincie, Gemeente Arnhem, Stichting Vrijstaat Thialf, Dullertstichting, Sportbedrijf Arnhem en Jantje Beton konden ze Thialf aanpassen zoals ze het voor ogen hadden.

Alwin is enthousiast over wat ze bereikt hebben. "De watergang van 'de Molenbeek' is aangepast. Die is nu veiliger en toegankelijker gemaakt. Kinderen uit het Broek en Spijkerkwartier vinden de kabelbaan over het water een groot succes. Er is een prachtige klimtoren achter op het terrein gekomen. Het sportveld heeft een nieuwe coating gekregen met belijning. Het is nu veel meer geschikt voor balsporten. En als laatste is er een geheel nieuwe sport- en skelterroute gekomen van 320 meter! Het is een uitdagend parcours geworden voor veel soorten activiteiten.

Stichting Walhallab werkt met kinderen uit de omliggende wijken aan de aankleding. Zodat het nog meer van hen wordt. Op 19 juni is de officiële opening door de burgemeester van Arnhem. We hebben nog wel een wens om het terrein meer toegankelijk te maken voor kinderen met een handicap. Dat is de volgende stap." Ton merkt dat er wel wat veranderd is sinds de renovatie. "Je ziet dat de oudere kinderen weer terugkomen. Ook doordat de kabelbaan er weer staat. En ouders die eerst aan de tafels bleven zitten, gaan nu naar de baan omdat hun kinderen uit zicht zijn. Het is veel dynamischer geworden allemaal."

Meer berichten